Apeldoorn WirWar zoekt spelers LIGT EVEN STIL ivm corona

logo hersenletsel
6 maart, 2020
Gelderland

Theatergroep Wirwar zoekt spelers met (N)AH

Onder de inspirerende begeleiding van twee theaterdocenten werkt Wirwar aan bijzondere voorstellingen over het dagelijks leven met (niet) aangeboren hersenletsel / (N)AH. Dit gebeurt op ontroerende, confronterende en humoristische wijze. De spelers geven door hun spel informatie over het leven met hersenletsel en hopen op deze manier meer ruimte te creëren voor begrip, geduld, respect en (h)erkenning.

Spelen met lotgenoten is zeer waardevol. De spelers geven op een bijzondere manier aan wie ze zijn, delen hun ervaringen, ontdekken en ontwikkelen hun talenten en genieten van het theater maken.

Wirwar heeft zijn voorstelling al gespeeld op diverse plaatsen: in Gigant, in de Deventer Schouwburg, bij Klimmendaal, bij Siza, enz. Momenteel werkt men aan een nieuwe productie.

Ook interesse om mee te spelen?

Ben jij op één of andere manier getroffen door hersenletsel? Lijkt het jou wel iets om in en op het toneel je kunnen en je grenzen te laten zien? De spelers van Wirwar vinden het erg leuk om met elkaar theater te maken.

Er is ruimte voor nieuwe mensen met hersenletsel die zich willen aansluiten.

Kom vrijblijvend een keer kijken of meld je aan!

 

Repetities: elke woensdag van 10.00 – 11.30 uur  
Waar: GIGANT, Nieuwstraat 377 in Apeldoorn 
Voor wie: iedereen met een (niet) aangeboren hersenletsel vanaf 18 jaar
Docenten: Nienke Goossens en Aad van der Waal

Meer informatie:
Nanda Huisman – Gigant – email:  n.huisman@gigant.nl
Gretha Visserman  – MEE –  email: g.visserman@meeveluwe.nl

https://www.gigant.nl/cursussen/nah-theater

 

Reacties van de spelers:

“ Ik kijk echt uit naar de wekelijkse bijeenkomst van Wirwar, heb er altijd veel zin in. Eindelijk niemand die raar kijkt om hoe ik loop of doe. Ook fijn om niets te hoeven uitleggen….. iedereen snapt waar ik tegenaan loop. En toch zijn we allemaal verschillend en dat maakt het samenspel ook weer mooi. Hopelijk kan ik nog lang spelen bij Wirwar, iedere week is het weer een feest!”

“Wirwar betekent voor mij dat ik mezelf meer heb kunnen ontplooien in de richting van “het mezelf zijn”, op de manier waarop ik nu de wereld in kijk en hoe ik ben, ik ervaar het als een gift om op een creatieve manier gezamenlijk meer kenbaarheid te geven aan wat hersenletsel teweeg kan brengen bij ons mensen.”

Momenteel heeft Wirwar 6 spelers. We streven naar een groep van 8 tot 10 spelers.

G E E F   J E     O P            of          G E E F    D I T   B E R I C H T    D O O R


Bijlage: WirWar_flyer_A5 2020 zoekt.pdf