Belastingvoordeel: gebruik het stappenplan ‘Zorgkosten terug van de belasting’ van Ieder(in)

Belastingvoordeel: gebruik het stappenplan ‘Zorgkosten terug van de belasting’ van Ieder(in)
2 maart, 2021
Landelijk

Sinds 1 maart kun je weer de aangifte inkomstenbelasting indienen. Zorgkosten aftrekken van de belasting kan nog steeds. Laat dus geen geld liggen. Ieder(in) helpt met een stappenplan en een website met veel actuele informatie.

Interessant voor mensen met extra zorgkosten, laag inkomen of uitkering

Leven met een chronische ziekte of beperking is duur. U hebt bijvoorbeeld extra kosten voor medische zorg, hulpmiddelen, aanpassingen, kleding, reizen, dieetvoeding en nog veel meer. Een deel van die kosten kunt u terugkrijgen via de aangifte inkomstenbelasting, door de aftrek van zorgkosten. Ook voor mensen met een laag inkomen of een uitkering kan dit interessant zijn.

Om je te helpen bij het doen van je aangifte komt Ieder(in) elk jaar met actuele informatie over de aftrekmogelijkheden van zorgkosten. Ze doen dat via de website Meerkosten.nl en met het stappenplan ‘Zorgkosten terug van de belasting’ (zie bijlage bij dit artikel). De website en het stappenplan helpen je stap voor stap door de aangifte heen. Op 18 februari heeft Ieder(in) ook een webinar over dit onderwerp georganiseerd. 

Alle informatie op een rijtje

  • Heel veel informatie is dus te vinden op Meerkosten.nl
  • Het stappenplan is hieronder te downloaden en mag vrij gepubliceerd worden, met vermelding van auteur: Kees Dijkman en bron: Ieder(in).
  • Het webinar kun je hier terugkijken. (webinar start op 12 minuten)  

Bijlage: De-aftrek-van-zorgkosten-over-het-jaar-2020-rs.pdf