Bob Zwakhals: van hersenletsel naar marathon!

Bob Zwakhals: van hersenletsel naar marathon!
23 februari, 2022
Landelijk

Omgaan met niet-aangeboren hersenletsel: een marathon!

Van hersenletsel naar marathon… Wat een motivatie en doorzettingsvermogen heb je dan! Bob Zwakhals heeft bloed, zweet en tranen doorstaan om zover te komen. Op 10 april 2022 loopt hij voor Hersenletsel.nl de kwart marathon. Lees hieronder zijn verhaal en hoe u hem en onze patiëntenvereniging kunt steunen!

Het verhaal van Bob

Bob vertelt: ’12 december 2020, een inktzwarte bladzijde uit mijn levensboek. Niet in mijn geheugen gegrift want ik ben helemaal kwijt wat er toen gebeurde. Na een val van een balkon van drie-en-een-halve meter hoogte is het leven van mij en mijn directe omgeving letterlijk en figuurlijk op de kop gezet.

Daar zat ze aan het einde van mijn bed, mijn vrouw. Mij eindelijk zien ontwaken na een dag en een beetje, alleenstaande moeder van een zoon van een jaar oud en een man van 36 die wakker werd met hersenletsel.

Vanaf toen een marathon. Doorzetten op karakter. Hoe om te gaan tijdens mijn revalidatie met fasen van peuter tot adolescent in een vertraagde sneltreinvaart? Een achtbaan met G-krachten en heel wat loopings. Een langeafstandsloop met ups en downs. Rouwverwerking. Omgaan met een nieuwe identiteit. Twijfel. Angst. Verdriet. Liefde. Vooral heel veel liefde, want dat heeft ons op de been gehouden.

En nu anderhalf jaar later, vraag ik aandacht voor NAH. Op 10 april 2022 loop ik een kwart marathon voor Hersenletsel.nl. En wil ik daarmee geld ophalen voor het goede doel. Voor naasten van NAH-patiënten. Want zonder mijn vrouw, familie en vrienden, mijn naasten, had ik nooit die marathon kunnen lopen. Van hersenletsel naar Marathon… ik hoop dat veel mensen mij willen steunen door een bijdrage over te maken op mijn donatiepagina! Sponsor je mij, dan help je alle lotgenoten met NAH! Elke bijdrage, hoe klein ook, is welkom! Doneren kan hier.

Volgend jaar hoop ik de marathon van Rotterdam in 2023, te lopen. Met drie andere lotgenoten het gehele parcours. Ieder een kwart. ‘Iets met gedeelde smart is halve smart’ óf beter gezegd: ‘een kwart voldoening representeert levenslust, genoeg voor een hele dus’. Bij deze doe ik graag een oproep, wie loopt er volgend jaar met mij mee?’

Meedoen?

Interesse om mee te lopen, dit jaar of volgend jaar? Neem dan contact op met Hersenletsel.nl Zuid-Holland.

 

 

 

 

 

https://supportanddonate.com/doneer-pagina/6075/de-marathon-van-hersenletsel-bob-zwakhals