Breinstraat! Platform voor Jonger met NAH

Breinstraat! Platform voor Jonger met NAH
17 september, 2021
Overijssel

De Breinstraat is geopend!

Goed nieuws: de website www.breinstraat.nl is live! Afgelopen zaterdag 4 september werd onder toeziend oog van hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder www.breinstraat.nl gelanceerd. Het startsein werd gegeven door projectgroep lid en onderzoeker bij Basalt Menno van der Holst tijdens de ‘Ouder Kind Dag’ van de Edwin van der Sar Foundation. Neem meteen een kijkje op de website van Breinstraat!

De Breinstraat.nl is een digitaal platform voor jongeren met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten. Breinstraat is ontwikkeld om jongeren met NAH in een veilige digitale omgeving met elkaar in contact te brengen met hun vragen, ervaringen en luisterend oor. Breinstraat biedt ook professionele informatie, zoals tekst, video´s, tools, vraag en antwoord. De informatie is mede toegankelijk voor de gezinsleden, bekenden en professionals.

Breinstraat is ontwikkeld door Basalt, Heliomare, Breinsupport en De Haagse Hogeschool en wordt mede mogelijk gemaakt door de Hersenstichting. Voor een goede inhoudelijke invulling van het platform is nauw samengewerkt door jongeren met NAH, ouders, hulpverleners, onderwijsprofessionals, ambulant begeleiders en patiëntenorganisaties. De jongeren, revalidanten, van Heliomare, BreinSupport en Basalt hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling en vormgeving van het nieuwe platform en gaan ook een belangrijke rol spelen bij het beheer. In de komende maanden zal er op basis van feedback van de gebruikers verder gewerkt worden aan de verbetering van Breinstraat. Lees het volledige verslag op de website van Basalt RevalidatieBekijk de breinstraat hier!