CVA café Amsterdam kent voorzichtige herstart

logo hersenletsel
14 juli, 2021
Noord-Holland

Op 11 juli was het weer de tweede zondag in de maand. Vanaf 2 uur is het dan goed toeven met je vrienden in het café bij het Oosterpark in Amsterdam – schuin tegenover het OLVG-oost ziekenhuis. Tenminste, zo was het, anderhalf jaar geleden.

In uiterst klein gezelschap (Gerda, Bert en Evert) hebben we afgelopen zondag gekeken of het haalbaar zou zijn om deze traditie weer in ere te herstellen. Om binnen te komen even goed opletten. De twee mensen voor me in de rij werden weggestuurd omdat ze niet gereserveerd hadden. Dat laatste had ik wel gedaan, voor een tafel binnen omdat dat niet anders kon als je met meer dan 2 was, maar buiten stond een vier persoons tafel op het terras te lonken. Daar konden we terecht, zonder overkapping dus het weer zou wel een beetje mee moeten zitten. En dat bleek zo, heerlijk toeven dus. Bij de eerste drankjes bestelling – voor rekening van de vereniging – ging het al niet helemaal goed met het gebrachte. Bij de tweede bestelling hadden we bitterballen besteld, maar die zijn nooit gearriveerd. Bij het afrekenen bleek wel een flesje Bitter Lemon op de rekening te staan. Tsja. Kortom, we voelden ons weer helemaal thuis, want hoe fraai de ligging van het café ook is, de bediening stelde je ook vóór de coronacrisis regelmatig voor verrassingen.

Neemt niet weg dat het heerlijk was weer onder elkaar te zijn, “’t was weer effe gezellig bijkletsen” schreef Bert. Bij de volle tafel naast ons kwam een jongedame langs die een stoel erbij trok en iedereen als vanouds omhelsde. Wij hebben dat toch maar niet gedaan, en wel de gehele tijd onderling afstand gehouden, allemaal gevaccineerd maar toch liever safe than sorry. En dat viel allemaal best te doen.

Voor herhaling vatbaar, de volgende maand, als de covid situatie het toestaat. Geef je tijdig op bij gkappelhof@hotmail.com voor deelname op zondag 8 augustus !

Evert Overbosch