De 1e lotgenoten bijeenkomst in Zeeland sinds jaren.

logo hersenletsel
22 juni, 2021
Zeeland
Eerste lotgenotenbijeenkomst sinds jaren in Zeeland
 
Afgelopen zaterdagochtend was het zover…. de eerste inloopochtend van de patiëntenvereniging Hersenletsel regio Zeeland. Marieke van kookboerderij Krommenhoeke had voor ons haar best gedaan en zowel binnen als buiten een prachtige plek gecreëerd waar we konden zitten. Buiten zittend onder de veranda met zicht op het Walcherse platteland en de Lange Jan maakte het plaatje idyllisch.
 
Rond 10 uur waren de 6 bezoekers, die zich hadden aangemeld, gearriveerd en onder het genot van vers gezette koffie en thee heette Patricia ons allemaal welkom. Ze vertelde over de plannen van regio Zeeland, over de patiëntenvereniging en het doel van deze ochtend. Naast het informeel treffen van lotgenoten, is het ook mogelijk om in de toekomst gastsprekers uit te nodigen. We willen graag in een behoefte voorzien, wat wordt er gemist en wat zou beter kunnen in de nazorg van mensen met niet aangeboren hersenletsel?
 
Daarnaast was er tijd en ruimte om elkaar te leren kennen, te luisteren naar elkaars verhalen en daarin herkenning vinden. Zes zeer verschillende verhalen, sommigen nog recent, anderen al wat langer geleden, maar met veel overeenkomsten. Wat ik altijd weer zo bijzonder vind, is dat ondanks
het verdriet achter deze verhalen de mensen zoveel veerkracht hebben om op te krabbelen en door te gaan, ondanks hun verdriet en beperkingen, diepe buiging.
 
Ik vond het geslaagd, onze 1e inloop en ik hoop dat dit de start is voor nog veel meer inloopochtenden!
 
Anette de Meij, NAH-ambasadeur en gastvrouw

Bijlage: combinepdf.pdf