Door de ogen van een ambassadeur

logo hersenletsel
16 december, 2020
Zeeland

Mijn naam is Chantal Steinmeier, ik ben 50 jaar, getrouwd met René en mama van Milou* en Sanne.

Op 22 november 1996 heb ik een een-zijdig auto-ongeluk gehad waardoor ik 3 weken in coma heb gelegen. Van de tijd tussen het ongeluk en half januari 1997 kan ik me niet smeer herinneren.

Via Facebook werd ik getipt dat er ambassadeurs voor de patientenvereniging Hersenletsel.nl regio zeeland werden gezocht. Ik heb gelijk de website bezocht om hier meer over te weten ee. Ik vond het gelijk een heel mooi idee om iets te kunnen betekenen voor deze vereniging en ik heb me dan ook direct aangemeld.

De verhalen in mijn ambassadeursgroep hebben me duidelijk gemaakt dat er erschillende vormen van NAH zijn en dat deze enorme gevolgen hebben voor de mensen met NAH en hun gezin/familie. Er is helaas niet altijd goede begeleiding en begrip voor de gevolgen van NAH.

Ik vind dat we in de training een leuke groep hebben, een ieder heeft zijn eigen verhaalmet ervaringen zodat we samen een mooie bijdrage kunnen leveren als ambassadeur van Hersenletsel.nl.

Ik wil na de ambassadeurstraining mijn verhaal delen met andere mensen en meer bekendheid geven aan de gevolgen van NAH. Ik wil hulp bieden waar dat nodig is. Mijn doelstelling is dat artsen mensen met NAH ook beter kunnen benaderen. Uit eigen ervaring weet ik dat er niet altijd wordt ingegaan op de problemen die een patient heeft, of dat de arts het niet weet of er geen rekening mee houdt dat de patient NAH heeft. Meer begrip realiseren voor de gevolgen van NAH vind ik belangrijk en daar draag ik graag mijn steentje aan bij.

* Milou* is het eerste kindje van Chantal en René en is het mooiste sterretje aan de hemel, zij is in de 36e week van de zwangerschap plotseling overleden.