Emoties hoe gebruik je ze om je spel realistischer te maken?

Emoties hoe gebruik je ze om je spel realistischer te maken?
22 september, 2021
Zuid-Holland

We beginnen met een krachtige warming up van onze stembanden: Miiiiiii…..Maaaaaa…..Mooooo klinkt het, ook overdreven kauwgom kauwend tot je kaken er zeer van doen.

Dan gaan we lachen, steeds harder en harder, tot we brullend van het lachen op onze stoel zitten. Ook gaan we huilen, eerst zachtjes, dan wat luider en dan echt schreewend van verdriet.

Verschillende emoties passen we toe in onze scenes; blij, boos, verdrietig. We beginnen neutraal en laten dan de emoties hoger op lopen, zo erg dat we helemaal over de TOP gaan. Dit gaat eerst voorzichtig, onze schaamte voorbij zeg maar, als we eenmaal goed in onze rol zitten zijn de emoties ook niet meer te stoppen. Dit is ook herkenbaar bij emoties bij hersenletsel, soms zijn ze er zomaar en soms ook moeilijk te stoppen,

We oefenen ook onze scenes met de 5 W-s: Wie – Wat – Waar – Waarom – Wanneer.

Wie: rolverdeling

Wat: waar gaat het over

Waar: waar speelt de scene zich af / locatie

Waarom: wat gebeurt er, waarom is er iets gebeurt

Wanneer: wanneer speelt de scene zich af, smorgens, in de avond, zomer, winter, maar ook waar in het verhaal bijv: uitslag van een dokter, of tijdens sollicitatie gesprek.

We zijn aan het einde van deze 3e workshop al aardig op weg om een scene op het toneel te zetten. Volgende week gaan we ermee aan de slag om er echt een verhaal van te maken voor onze try-out presentatie. De puntjes op de I zetten!

Vannavond was het een leuke, leerzame workshop, vol emoties, tot volgende week!