Ervaringsdelers gezocht voor nieuwe onderwijsmodule in Vlissingen

logo hersenletsel
22 oktober, 2021
Zeeland

De patientenvereniging Hersenletsel.nl regio Zeeland gaat samenwerken met Stichting Mens Achter de Patiënt (MAP). De Stichting is opgericht door studenten geneeskunde en zet zich in voor mensgerichte zorg. Dit doen zij door (toekomstige) zorgprofessionals op te leiden met hun onderwijsmodule. Studenten van verschillende disciplines in het zorg- en welzijnsdomein worden samengebracht en  in contact gebracht met ervaringsdelers (ervaringsdeskundigen): mensen die ervaring hebben met zorg, ziekte en welzijn. Zo krijgen destudenten meer inzicht in de impact van ziekte op het leven van een individu en zijn/haar naasten en worden ze daarnaast interprofessioneel opgeleid.

Voor informatie zie: Mens Achter de Patiënt | Mensgerichte zorg door mensgericht onderwijs (mensachterdepatient.nl)

De Stichting is actief in Limburg, Noord-Brabant en gaan nu ook starten in Zeeland (Vlissingen). Op dit moment heeft de Stichting 350 ervaringsdelers in hun netwerk, die helpen om de zorg van morgen te verbeteren.

Volgende maand (datum is nog niet bekend) start een onderwijsmodule in Vlissingen en de Stichting is op zoek naar ervaringsdelers die enthousiast willen meewerken om de module te ondersteunen.

Wat is de bedoeling:

  • De onderwijsmodule bestaat uit 3 bijeenkomsten
  • Na je aanmelding neemt Carmen, bestuurslid van MAP, contact met je op en als er een match is wordt je uitgenodigd voor een digitale instructiebijeenkomst van 30 – 60 minuten.
  • De 1e bijeenkomst gaat over de eigenschappen van een arts waar hij/zij aan moet voldoen (fysieke bijeenkomst)
  • De 2e bijeenkomst vertellen de ervaringsdelers hun ervaringsverhaal met de zorg: positief en negatief en wordt ingegaan op de 6 zorgdomeinen en positieve gezondheid (fysieke bijeenkomst)
  • De 3e bijeenkomst mogen de ervaringsdelers bij aanwezig zijn en gaat over de terugkoppeling/evaluatie van de studenten aan de hand van hun reflectieverslag (fysieke bijeenkomst).

Voor de onderwijsmodule in Vlissingen, welke volgende maand in Vlissingen start, is de Stichting op zoek naar ervaringsdelers. Het is kort dag om de instructiebijeenkomst voor aanvang van de onderwijsmodule te organiseren en de vraag is om deze week te reageren indien je belangstelling hebt om hier aan mee te doen.

Een mooie aanvraag in kader van samenwerking en ik hoop dat we deze met elkaar in Zeeland kunnen gaan realiseren.

Indien je interesse hebt om deze 1e onderwijsmodule mee te willen doen, dan kunt u zich aanmelden door een mailtje te sturen naar zeeland@hersenletsel.nl m.v.v. van uw naam, woonplaats, telefoonnummer en emailadres. De contactpersoon van MAP neemt dan z.s.m. contact met u op.