Even voorstellen: Angelique Bax

Even voorstellen: Angelique Bax
28 juli, 2021
Noord-Brabant

Wij  introduceren U nogmaals een nieuwe NAH-ambassadeur voor de regio Noord-Brabant:

Angelique Bax (53 jaar), woont in Eindhoven

De altijd vrolijke en positieve Angelique is getrouwd en heeft 2 zonen. Ze was al ervaringsdeskundige bij NAH netwerk Zuid-Oost Brabant. Ze werd trainer bij Hersenletsel.nl regio Noord-Brabant en raakte enthousiast door de krachtige persoonlijkheid van Lies Bonsang om zich ook als ambassadeur in te gaan zetten. Ze gaat voorlichting geven, en zet zich in voor belangbehartiging en lotgenotencontact.

In 2012 heeft ze een hersenbloeding gehad. Terwijl ze aan het werk is, blijkt dat ze een aneurysma aan de rechterzijde heeft die is gesprongen. Ze komt in het Maxima MC in Veldhoven en wordt aansluitend naar het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) in Tilburg verplaatst. Daar wordt ze tijdens een operatie ‘geclipt’, en ligt een week in coma. Ze gaat terug naar het Maxima MC en gaat een jaar intern revalideren. Omdat ze op dat moment links verlamd is, moet ze alles opnieuw leren.

In augustus 2012 wordt ze wederom geclipt, ditmaal aan de linkerzijde. Wederom dient ze weer te herstellen, naast haar al lopende revalidatie. Voor haar gezichtsveld doorloopt ze nog een traject bij ‘Koninklijke Visio’. Na 9 jaar heeft ze nog steeds fysiotherapie en zwemt ze een keer per week. Verder doet ze alles zelfstandig.

Angelique is samen met Monique van Och, Bram Thomassen en Willem Beckers lid van de werkgroep ‘NAH-Informatiepunt’. Een inloopspreekuur voor NAH-getroffenen in Helmond. In september 2021 zal de eerste plaatsvinden. Momenteel is de werkgroep bezig met alle voorbereidingen.

Ze vervoert zich met een taxi, zittend ziekenvervoer. Voor stukjes die ze moet lopen gebruikt ze een stok of neemt ze haar rolstoel.
“Mijn geluk is geweest dat ik altijd veel heb gesport en dat ik altijd heel positief ben. Vooruitkijken”, zegt ze. “Ik ben een positief mens, mijn glas is altijd half vol. En met de nodige humor en zelfspot, daar kom je een eind mee. Ik ben een gelukkig mens met mijn beperkingen”.