Even voorstellen: Bram Thomassen

Even voorstellen: Bram Thomassen
16 juli, 2021
Noord-Brabant

Wij introduceren U de komende weken onze nieuwe NAH-ambassadeurs voor de regio Noord-Brabant. De aftrap doen wij met Bram.

 

Bram Thomassen (27 jaar), woont in Oss.

Bram kreeg al op jonge leeftijd te maken met NAH. Hij was pas 14 jaar oud. Hij had destijds zelf de behoefte om zijn gevoel te delen, wilde informatie hebben maar ook contact met lotgenoten. Ook bij Bram liet dat te wensen over, vandaar dat hij zich nu inzet om met name jongeren van 10-18 jaar te helpen met NAH.

Bram was 8 jaar toen ze zijn eerste (goedaardige) hersentumor ontdekten. Hij werd twee keer geopereerd maar hield daar geen hersenletsel aan over. In 2009 -Bram was toen 14 jaar oud- werd hij onderzocht omdat hij lichamelijke klachten had. In eerste instantie dachten ze dat het stress was omdat 3 maanden ervoor zijn oudste broer was overleden. Het bleek echter een kwaadaardige hersentumor te zijn.

Op het moment dat ze de biopt afnamen, raakte hij verlamd aan de rechterkant. Hij heeft nog bestraling gehad en heeft intens gevochten om er weer bovenop te komen. Zijn revalidatie duurde 5 jaar. Eerst in Nijmegen waar hij naast zijn therapie ook speciaal onderwijs kreeg. Aansluitend ging hij naar Centrum Brein Support in Arnhem. De tweede hersentumor bleek ook zijn hersenen aangetast te hebben. Desondanks heeft hij wel een aangepaste studie afgerond.

Bram kenmerkt zich door vooral naar de positieve kanten en mogelijkheden te kijken. “Ik zing heel graag. Het liefst de hele dag door en dan bij voorkeur nummers van George Esra”, vertelt Bram opgetogen. “Ik heb musicals gedaan en heb zelf mijn eigen one-man-show ‘Draadje los’ op mijn naam staan!”

“Een tijd terug heb ik tijdens ‘Hersenletsel on tour’ mijn show opgevoerd, voor de groep mensen die daaraan deelnamen”. Daar ontmoette ik ook Monique en Michiel Lindhout (Landelijk Bureau Hersenletsel.nl). Zo ben ik vervolgens de opleiding voor ambassadeur gaan volgen, welke ik inmiddels met goed gevolg heb afgerond”.

Bram organiseert lezingen voor jongeren met NAH en geeft lezingen aan zorgprofessionals. Daarnaast ondersteunt en begeleid hij een vriend met een hersentumor en een jongen van 19 jaar in Boxmeer met een hersentumor. Voor Hersenletsel.nl gaat hij voorlichting geven en zet hij zich in voor lotgenotencontact  voor jongeren met NAH.