Even voorstellen: Monique van Och

Even voorstellen: Monique van Och
28 juli, 2021
Noord-Brabant

Wij  introduceren U onze nieuwe NAH-ambassadeur voor de regio Noord-Brabant:

Monique van Och (59 jaar), woont in Nuenen.

Monique is getrouwd, heeft 2 zonen (28 en 29 jaar). In december 1998 gaat het mis als Monique in de ochtend haar neus snuit. Ze heeft niet het idee dat er iets mis is, de dokter denkt in de eerste instantie ook aan een griep, gezien de tijd van het jaar. Maar ze blijkt een hersenstaminfarct te hebben gehad. Ze ligt drie weken in het ziekenhuis, waarna ze aansluitend met een intensief revalidatietraject start bij Blixembosch in Eindhoven. Eerst intern, daarna poliklinisch. Met therapie duurt het traject al met al 7 jaar.

Als ambassadeur hoopt zij lotgenoten te helpen door voorlichting te geven en een luisterend oor te bieden. Iets wat ze zelf heel erg heeft gemist. Want dat overkomt je dan, als jong gezin met kinderen van 4 en 5 jaar oud.
“Destijds had je Hyves nog als sociaal netwerk. Dan weet je wel hoe goed je informatie kon vinden op het internet”. Google bestond nog niet, informatievoorziening op internet stond nog maar net in de kinderschoenen.

Op dit moment werkt ze parttime bij een woningcorporatie  op de afdeling klantcontact.
Daarnaast gaat ze zich voor de stichting Hersenletsel.nl regio Noord-Brabant voorlichting geven en zet ze zich in voor lotgenotencontact. Zelf heeft ze destijds nooit iets of iemand kunnen vinden waar ze herkenning kreeg, advies of een luisterend oor. “Ik wil graag handvatten geven aan lotgenoten, plus de (h)erkenning”, aldus Monique.

Monique is ook lid van de werkgroep ‘NAH-Informatiepunt’. Een inloopspreekuur voor NAH-lotgenoten en getroffenen welke in september 2021 in Helmond van start zal gaan. Momenteel is de werkgroep bezig met alle voorbereidingen. “Het doel is dat mensen nu sneller informatie en steun krijgen. Het leven stopt niet na een CVA. Het gaat door, alleen anders. Dus geef de moed niet op en blijf positief!”, besluit Monique overtuigend.