Even voorstellen: Willem Beckers

Even voorstellen: Willem Beckers
26 juli, 2021
Noord-Brabant

Wij  introduceren U onze nieuwe NAH-ambassadeur voor de regio Noord-Brabant:

Willem Beckers (43 jaar), woont in Helmond.

Na afronding van zijn ambassadeurstraining heeft Willem op 25 juni zijn certificaat in ontvangst genomen. Als NAH-ambassadeur gaat hij voorlichting geven en zet zich in voor lotgenotencontact voor NAH-getroffenen in de regio Noord-Brabant. Willem kenmerkt zich door zijn positieve instelling met een vleugje humor.

Willem was 37 jaar toen hij in 2015 een hersenbloeding kreeg. Hij was net gescheiden en was druk met zijn carrière, ervaarde veel stress. De vakantie met zijn 2 dochters (toen 3 en 5 jaar oud) gaf hem ontspanning en wat rust. Een week na zijn vakantie ging hij met vrienden naar een feestje en voelde zich niet lekker. Hij bleef in de auto, viel in slaap en toen bleek dat het mis was. Hij kwam in het ziekenhuis in Leiden, lag daar een maand waarvan 17 dagen in coma. Hij was links verlamd, moest aansluitend gaan revalideren. Hij zat 9 maanden intern in de Sint Maartenskliniek in Nijmegen.

Na een intensief revalidatietraject kon hij weer met de rollator lopen. “Dat was wel wat anders dan wat ik gewend was met mijn wekelijkse kilometers hardlopen”, grapt hij. Hij kreeg therapieën en gesprekken met de psycholoog omdat hij los moest zien te komen van zijn carrière en zijn emoties moest leren uiten.

In 2016 mocht hij weer naar zijn eigen huis. Hij zal altijd ondersteuning nodig hebben, op dit moment heeft hij nog een ambulante begeleider voor 2 uur per week. Ook heeft hij dagelijks structuur en planning nodig. “Ik kan ook weer autorijden. En moet naar mijn gevoel luisteren of iets wel of niet kan. Re-integratie is destijds niet gelukt en ik heb in de afgelopen jaren ook geprobeerd om wat andere werkzaamheden te doen, maar steeds moest ik me terugtrekken. En nu is mijn belangrijkste taak huisman en vader te zijn voor mijn twee dochters”.

In 2018 heeft Willem zijn hart verloren aan Claudia, waarmee hij inmiddels verloofd is. Zij heeft een zoon van 20 jaar (ook inwonend) en een dochter van 25 jaar en daarmee is het een gezellig samengesteld gezin geworden.

Op 22 juni heeft hij -samen met collega-ambassadeur Wendy- zijn eerste gastcollege gegeven aan 2e-jaars studenten Ergotherapie van de HAN in Nijmegen. “Dat was wel even een spannend momentje. Ik ben ook lid van de werkgroep ‘NAH-Informatiepunt’, welke in Helmond opgezet gaat worden. We zijn bezig met de voorbereidingen om in september te starten”.

Hoe vaak hij zich in gaat zetten als NAH-ambassadeur is afhankelijk hoe hij zich voelt. Door zijn ongeremdheid, chronische vermoeidheid en zelfoverschatting heeft hij nog beperkte energie. Ondanks dat alles heeft hij een positieve instelling en kan hij het niet laten om grapjes te maken.
“Dankzij mijn hersenbloeding heb ik mijn leven opnieuw vorm kunnen geven. Alles stond sinds 2015 in het teken van mijzelf, veel mensen in mijn omgeving stonden voor me klaar. Nu niet meer, nu komt een ander op de eerste plaats. Ik wil mijn ervaring delen, mensen ondersteunen en een duwtje in de goede richting geven. Ik hoop dat ik daar een positieve bijdrage aan kan geven”, besluit de positieve, vrolijke Willem.