Gastcollege 2e jaars studenten bij de HAN in Nijmegen door 2 ambassadeurs

Gastcollege 2e jaars studenten bij de HAN in Nijmegen door 2 ambassadeurs
17 juni, 2021
Noord-Brabant

Vandaag hebben 2 ambassadeurs uit 2 verschillende regio’s (Zuid-Holland en Noord-Brabant), voor 2e jaar studenten ergotherapie van de HAN in Nijmegen, een presentatie gegeven over de patiëntenvereniging Hersenletsel.nl en over hun ervaringen met ergotherapie in kader van hun revalidatie n.a.v. hun hersenletsel.

Prachtig om te zien hoe 2 ambassadeurs uit 2 verschillende regio’s, die elkaar niet kennen en gevraagd zijn om samen een gastcollege te willen geven, elkaar aanvullen en op leuke humoristische wijze met veel enthousiasme en met veel succes dit hebben gerealiseerd. Chapeau meiden. Een mooi voorbeeld van regio’s verbinden en samenwerking van ambassadeurs.

Kort verslagje van Angelique over dit gastcollege:

Vandaag samen met Emma Susan een gastles gegeven op de HAN (Hogeschool Nijmegen en Arnhem) in Nijmegen voor de studenten ergotherapie. Emma Susan begon haar verhaal over de patiëntenvereniging Hersenletsel.nl. Aansluitend heb ik mijn ervaringsverhaal verteld en als inleiding een klein stukje over mijn ervaringen met ergotherapie verteld. Samen hebben we ingezoomd op onze ervaringen en allebei een en ander verteld over wat ergotherapie voor ons heeft betekend. Verder tips and tricks aan de studenten gegeven over ons grote verschil qua leeftijd, een jong en een ouder persoon, en vooral met zichtbaar en onzichtbaar letsel.

Al met al was dit een succes er werden gerichte vragen gesteld door de studenten. We kregen mooie complimenten, dat we onze verhalen goed konden vertellen met een dosis humor en zelfspot. zelfspot maakt het verhaal wat luchtig en het was vooral heel erg leuk om te doen Met een mooie cadeaubon en een heel positieve beoordeling van de docent zijn wij weer naar huis gegaan. Was weer een super dag. Emma Susan ik vond het geweldig om jou op deze manier te leren kennen.