Het Radboudumc zoekt deelnemers: loop en balanstraining na een beroerte.

logo hersenletsel
3 januari, 2022
Gelderland

Mensen die een beroerte hebben doorgemaakt, ervaren vaak problemen met het lopen en balans. Deze klachten blijken na enkele maanden nog aanwezig te zijn. Helaas kan dit leiden tot een hoger risico op een val en val-gerelateerde letsels zoals een botbreuk. Het Radboudumc doet daarom onderzoek naar een nieuw type looptraining om de revalidatie voor deze groep te verbeteren. Met het onderzoek ROADS to Recovery wordt er specifiek getraind op het behoud van balans na plotselinge verstoringen die in het dagelijkse leven kunnen voorkomen. Hierbij kunt u denken aan uitglijden en struikelen, het omzeilen van obstakels, of het plotseling moeten versnellen of afremmen in een drukbezochte straat.

Deelname aan het onderzoek bestaat uit drie bezoeken van 2-5 uur aan het Radboudumc (Nijmegen) en 10 trainingen in een periode van 5 weken (2x per week). Tijdens de trainingsperiode krijgt de helft van de deelnemers training in het Radboudumc. De andere helft krijgt training bij een fysiotherapie naar keuze. Deze behandeling worden vergoed door het Radboudumc.

Voor het onderzoek ROADS to recovery zoekt het Radboudumc deelnemers die:

  • Ten minste 6 maanden geleden een hersenberoerte hebben doorgemaakt (in de grote hersenen);
  • Hierbij uitvalsverschijnselen en/of spierzwakte in het been hebben ervaren
  • Tussen de 18-70 jaar oud zijn;
  • Minimaal 10 minuten op blote voeten kunnen staan

Indien u interesse heeft om deel te nemen, of ontvangt u graag meer informatie, neem dan vrijblijvend contact op met onderzoekers Wouter Staring of Lotte van de Venis via telefoonnummer: 024-3668195 of via mail:wouter.staring@radboudumc.nl.

In de bijlage meer informatie over het onderzoek.


Bijlage: Poster ROADS .pdf