John werd ineens naaste van iemand met NAH

John werd ineens naaste van iemand met NAH
24 juni, 2024
Landelijk

Vandaag plaatsten we een nieuw ervaringsverhaal online. In dit verhaal vertelt John, die al jarenlang werkt als ambulanceverpleegkundige en ‘rapid responder’ bij Ambulancezorg Limburg, hoe hij bekender werd met het fenomeen niet-aangeboren hersenletsel.

Toenemende klachten

John vertelt in dit verhaal over hoe ‘mevrouw’ zich plots niet goed voelde na het douchen en aankleden. In korte tijd stapelden de klachten zich op. Van draaierigheid, duizeligheid en misselijkheid tot zich echt beroerd voelen en veel braken. De wereld draait snel heen om mevrouw, waardoor ze in korte tijd tot niets meer in staat is. Ze wordt naar de spoed gebracht. 

Van ambulancemedewerker naar naaste

In het ervaringsverhaal ‘Ambulanceverpleegkundige en naaste’ wordt pas op het eind duidelijk dat het verhaal gaat over John en zijn vrouw, die hij in het hele verhaal ‘mevrouw’ noemt. Zo leerde John in korte tijd ineens de andere kant kennen van de situatie. Hij kroop nu niet in de rol van ambulanceverpleegkundige (al voerde hij wel diverse zorgtaken uit), maar was nu ook naaste van iemand die een beroerte heeft gehad en nu met NAH leeft.