Lichtpuntje tijdens de Lockdown!

Lichtpuntje tijdens de Lockdown!
18 januari, 2021
Landelijk

Sinds 15 december 2020 zit Nederland in de strengste lockdown tot nu toe. De dreiging van de mogelijke gevolgen van de Britse variant van het coronavirus, dat veel besmettelijker is, hangt als een zwaard van Damocles boven onze hoofden. De vraag is, hoe snel we het virus onder controle hebben en hoe lang het gaat duren voor we ons ‘gewone leven’ weer enigszins kunnen oppakken. Deze maatregelen hebben grote invloed op ons allemaal. Dat geldt zeker ook voor mensen met hersenletsel (en hun naasten). Overprikkeling, angst, depressiviteit, vermoeidheid en eenzaamheid liggen op de loer. In deze bijzondere tijd is het extra belangrijk om contact te houden met elkaar. Daarom wil onze patiëntenvereniging er juist ook deze periode voor u en uw naasten zijn!

Voor alle mensen die met vragen zitten, of die gewoon graag even met iemand willen praten, is er goed nieuws. Ons landelijk bureau is gewoon telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 10.00 en 15.00 uur. Verder is een aantal ervaringsdeskundige vrijwilligers bereid gevonden om u telefonisch te woord te staan:

  • Voor jongeren met NAH: Emma Susan van den Berg (ervaringsdeskundige en voorzitter van de werkgroep Jongeren met NAH): op dinsdag en donderdag van 12:00 tot 17:00 !  Bellen mag naar 06 21 62 46 82. Heb je een heel dringende vraag op een andere dag, mail dan naar emma_susan@hotmail.com, dan probeert Emma Susan je zo snel mogelijk te bellen. 
  • Voor mensen met een hersentumor en hun naasten: Han Manders (ervaringsdeskundige en bestuurslid van de Hersentumoren Contactgroep). Telefoonnummer 06 41 51 34 97

Voor algemene vragen / telefonsich lotgenotencontact:

  • Angela van der Marck (ervaringsdeskundige en bestuurslid van de regio Noord-Holland). Telefoonnummer 020 – 49 65 771
  • Ad van Dongen (ervaringsdeskundige en bestuurslid van de regio Zuid-Holland en het landelijk bestuur). Telefoonnummer 06 18 13 93 85
  • Monique van der Stoep (ervaringsdeskundige en regio-ondersteuner regio Zuid-Holland. Telefoonnummer 06 13 04 04 49

We hopen met dit initiatief in een behoefte te voorzien. De extra telefoonnummers zijn van vrijwilligers. Het kan voorkomen dat zij niet in de gelegenheid zijn om de telefoon op te nemen. Wij vragen daarvoor bij voorbaat uw begrip. Probeert u het later nog een keer, of bel één van de andere telefoonnummers. 

We wensen iedereen van harte sterkte in deze tijd, waarin ons sociale leven op een wel heel laag pitje staat, of in ieder geval heel anders vorm krijgt dan tot nu toe. Houd u aan de richtlijnen van het RIVM, zodat we hopelijk op zo kort mogelijke termijn het gewone leven weer kunnen gaan oppakken! Zorg goed voor u zelf en voor elkaar!