Gratis cursus voor jongeren met NAH via Helping Heroes | MDT

Gratis cursus voor jongeren met NAH via Helping Heroes | MDT
31 januari, 2024
Landelijk

Patiëntenvereniging Hersenletsel.nl slaat de handen ineen met Helping-Heroes | MDT. Deze stichting maakt de maatschappelijke diensttijd (MDT) mogelijk voor jongeren die (chronisch) ziek zijn. Wij zijn ontzettend blij met dit initiatief, omdat het hierdoor voor jongeren en jongvolwassenen tussen de 12 en 30 jaar oud met NAH mogelijk wordt om zich op een leuke manier verder te ontwikkelen. Je talenten ontdekken én tegelijkertijd iets voor een ander doen op een manier die bij jou past, dat is iets wat we alleen maar kunnen aanmoedigen.

Wat is de MDT

In 2020 is de MDT officieel gestart.Dit is opgezet door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) in samenwerking met verschillende partijen. De doelen van de MDT zijn:

  • Het ontdekken en ontwikkelen van je talenten;
  • Iets doen voor een ander en/of de samenleving;
  • Betekenisvolle ontmoetingen hebben buiten je eigen leefwereld.

Deze tijd is bedoeld voor alle jongeren in Nederland, schoolgaand of niet, tussen de 12 en 30 jaar oud. Maar wat nou als je als jongere geen regulier onderwijs kunt volgen en chronisch ziek bent of een fysieke of psychische aandoening hebt? Dan zijn er mogelijkheden om mee te doen aan de MDT beperkt. Daarom is Helping-Heroes | MDT in het leven geroepen.

MDT voor jongeren met NAH

Dankzij Helping Heroes | MDT is deelname voor jongeren met NAH mogelijk. Speciaal voor jongeren met een chronische ziekte, fysieke of psychische aandoening is The Social Challenge bedacht. Binnen deze MDT zijn er projecten om individueel en in tweetallen te doen, online vanuit huis of op locaties bij de projecten zelf. Deze projecten voer je uit op tijden die de jongeren uitkomen. Zo kunnen zij in hun eigen tempo hun eigen talenten ontwikkelen én iets goeds doen voor een ander.

Diverse groep deelnemers

The Social Challenge is niet enkel bedoeld voor jongeren met niet-aangeboren hersenletsel. Voor de activiteiten kunnen alle jongeren met een chronische ziekte, fysieke of psychische aandoening zich aanmelden. Dat maakt deelname aan de MDT nog leuker. Zo ontmoeten de jongeren direct andere mensen die ze anders nooit hadden leren kennen. Op deze manier stapt iedere jongere direct buiten zijn of haar eigen leefwereld en wordt het netwerk aangevuld met nieuwe, mooie en betekenisvolle contacten.

Aanmelden voor de Helping Heroes | MDT

Ben of ken jij een jongere met NAH die nog op zoek is naar een leuke cursus of project om aan mee te doen? Wijs hem of haar dan op de projecten van Helping Heroes | MDT. Via de website van deze stichting kun je je inschrijven voor het gewenste project. De meeste projecten starten eind februari of begin maart, dus dit is het moment om je aan te melden.

Bekijk de projecten: