Mantelzorg Roosendaal peilt animo gespreksgroep NAH/afasie

Mantelzorg Roosendaal peilt animo gespreksgroep NAH/afasie
2 augustus, 2021
Noord-Brabant

‘Mantelzorg Roosendaal’ is aan het onderzoeken of er behoefte is om een gespreksgroep voor mantelzorgers te starten, welke te maken hebben met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)/afasie.

Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is een complexe aandoening die op allerlei manieren direct en langdurend invloed heeft. Hersenletsel verandert het leven van zowel getroffenen als naasten ingrijpend. Daardoor wordt u geconfronteerd met allerlei vragen, die te maken hebben met de veranderingen als gevolg van het hersenletsel.

Door de gevolgen van het hersenletsel verandert er ook veel in het dagelijks leven. U zult aanlopen tegen heel wat praktische vragen en problemen, die zowel algemene voorzieningen als hulp, zorg, begeleiding of uitkeringen kunnen betreffen. Maar ook meer persoonlijke problemen zoals zingeving, relaties en seksualiteit. Vaak helpt het om met anderen, die in een vergelijkbare situatie zitten, van gedachten te wisselen.

Daarom peilt ‘Mantelzorg Roosendaal’ of er behoefte is om te starten met een gespreksgroep. Deze willen ze -bij voldoende belangstelling- in samenwerking met de Patiëntenvereniging Hersenletsel.nl – regio Noord-Brabant eventueel gaan aanbieden.

Heeft u belangstelling of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Kitty via het telefoonnummer 06-30347059 of via e-mail: k.kiezenberg@meewestbrabant.nl.