Mantelzorgmakelaar Betty Lefrandt

Mantelzorgmakelaar Betty Lefrandt
5 januari, 2022
Zeeland

Ik ben Betty en woon met mijn man Dale en onze zwarte labrador Tommie in Kerkwerve, op Schouwen-Duiveland.

Jij kent mij niet en ik jou nog niet én toch hebben wij één ding gemeen. Wij zijn mantelzorgers. Ik ben Betty (1981) en mantelzorgmakelaar bij ZieJou.

Ik weet niet hoe het jou is vergaan maar mantelzorg is voor mij de eerste “baan” waar ik geen sollicitatiebrief voor heb geschreven, geen salarisonderhandelingen en zeker geen vraag of ik deze baan wel écht wilde aanvaarden. Van de ene op de andere dag was ik mantelzorger.

Deze nieuwe “baan” combineerde ik met mijn reguliere baan. Een hele opgave kan ik je vertellen. Waarschijnlijk is het onnodig dit uit te leggen omdat jij precies weet hoe het is om én te mantelzorgen en dit te combineren met werk en gezin.

Mijn man, Dale (1972), heeft in februari 2017 een ernstig herseninfarct doorgemaakt door een dissectie in de halsslagader. Hij heeft hier veel restverschijnselen aan overgehouden zoals Niet-Aangeboren-Hersenletsel, afasie, verlamming rechterarm/hand en is verminderd mobiel aan zijn rechterbeen.

Mede dankzij alle ervaringsdeskundigheid en professie als mantelzorgmakelaar hebben wij ons leven samen weer in balans en kan ik mijn taken als mantelzorger ook op de langere termijn goed