Nieuwe woonmogelijkheden voor jonge mensen met NAH!

Nieuwe woonmogelijkheden voor jonge mensen met NAH!
19 januari, 2022
Landelijk

In Nederland lopen jaarlijks ongeveer 19.000 mensen jonger dan 24 jaar een vorm van hersenletsel op. Te vaak zien we dat jongeren met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) in een verpleeghuis terechtkomen. Niet omdat dit voor hen de beste oplossing is, maar omdat er geen alternatief is. Het is belangrijk dat jongeren met niet-aangeboren hersenletsel een fijne en goede woonplek hebben. Stichting Weerwolfhuizen wil daarvoor gaan zorgen door uiteindelijk overal in Nederland Weerwolfhuizen te realiseren. Binnenkort beginnen ze met het verbouwen van een locatie in Den Haag: in het Weerwolfhuis aan de Laan van Wateringse Veld in Den Haag komen 12 appartementen in een bestaand pand.

Wat is een Weerwolfhuis?

Een Weerwolfhuis maakt het mogelijk dat jongeren met NAH gewoon zelfstandig kunnen wonen, ook al hebben zij op grond van hun hersenletsel een indicatie voor een verpleeghuis. In een Weerwolfhuis zijn verschillende appartementen ondergebracht. Je hebt je eigen woonkamer, slaapkamer, badkamer en keuken. Echt een eigen woning dus! Maar wel in een gebouw waar meer mensen met niet-aangeboren hersenletsel wonen en met een wooncoach op wie je een beroep kunt doen.

Eind dit jaar opent het eerste Weerwolfhuis in Den Haag haar deuren. Heb je interesse in een appartement hier? Vul dan het contactformulier op de website in, dan neemt de wooncoach telefonisch contact met je op voor een kennismaking. Wil je meer weten over weerwolfhuizen? Kijk dan op hun website. Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van de Stichting Weerwolfhuizen. Dat kan op hun website. 

Wat een enorme stap vooruit voor deze doelgroep! Patiëntenvereniging Hersenletsel.nl onderschrijft van harte het belang van dit soort woonvoorzieningen en wij blijven deze ontwikkelingen dan ook graag volgen!