Oefengids CVA/beroerte krijgt een opfrisbeurt!

Oefengids CVA/beroerte krijgt een opfrisbeurt!
22 september, 2021
Landelijk

Mogelijk kent u de oefengids CVA/ beroerte omdat u zelf of een naaste er gebruik van heeft gemaakt tijdens de revalidatieperiode. Ook als dat niet het geval is, willen we uw mening vragen. 

De eerste versie is ontwikkeld in 2010. Sindsdien zijn er enkele updates gedaan. Inmiddels is de huidige versie uit 2015 ook alweer toe aan een opfrisbeurt

De oefengids begint met achtergrondinformatie over beroerte. Daarnaast vindt u er oefeningen die helpen bij de lichamelijke revalidatie.

De vernieuwde gids moet vooral aansluiten op de wensen en behoeften van de mensen die de gids gebruiken, u dus. Daarom zijn wij benieuwd naar uw mening over de huidige oefengids en naar eventuele verbeterideeën.

Wilt u ons helpen de gids weer up-to-date te maken? Klik dan hier. U komt dan terecht bij een digitale enquête. Het invullen hiervan kost ongeveer 5-10 minuten.  

De digitale enquête is beschikbaar tot en met 17 oktober 2021.

Vult u de enquête liever op papier in? Geef dan uw adresgegevens door via CVAoefengids2.0@gmail.com. Wij sturen u graag een exemplaar en een retourenvelop toe.

Uw mening telt!

Alvast bedankt voor uw medewerking.

Carolien van Veen en Anne de Rooij, beiden ergotherapeut in het UMC Utrecht.

‘ Veel studies wijzen op het belang van de intensiteit van de revalidatiebehandeling na een beroerte. Hoe meer therapie, hoe beter het herstel gedurende de eerste 6 maanden na een beroerte. De oefengids beroerte heeft als doel om mensen met een beroerte sneller en intensiever te laten revalideren.’ Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht