Pieterpad wandelen, fietsen of steppen voor het goede doel!

Pieterpad wandelen, fietsen of steppen voor het goede doel!
25 augustus, 2021
Landelijk

LET OP! NIEUWE DATUM!

Op zondag 12 september 2021 hopen zoveel mogelijk wandelaars, fietsers en steppers een deel van het Pieterpad of Fietserpad af te leggen voor het goede doel. Met deze sportieve actie zamelen de deelnemers, alleen of in een team, geld in voor twee goede doelen: Stichting STOPhersentumoren en Patiëntenvereniging Hersenletsel.nl. 

Het Pieterpad voert van Pieterburen in Noord-Groningen naar de Sint-Pietersberg in Zuid-Limburg en is in totaal 498 kilometer lang. Het Fietserpad loopt parallel aan het Pieterpad. Iedereen die op 29 augustus wil meedoen kan zijn of haar eigen etappe kiezen. Voor wandelaars, fietsers en steppers die elkaar willen ontmoeten is er in ieder geval een finish locatie in Vorden geregeld (exacte locatie nog niet bekend). Vorden is precies halverwege het Pieterpad en het kasteel Vorden is de plek waar in 1983 het Pieterpad officieel geopend werd. De fietsers en steppers zullen wel een uitstapje moeten maken vanaf het Fietserpad, om op het Pieterpad en bij de finish te komen. Daarvoor is in ieder geval een route uitgezet vanuit Eibergen (start locatie wordt later bekend gemaakt) naar Vorden (+/- 28 km). Fietsers kunnen fietsen op twee-, driewielfietsen of een tandem.

De organisatie zet een aantal etappes uit (te vinden op de website) die allemaal eindigen in Vorden. Maar je kunt helemaal zelf bepalen welk gedeelte van het Pieterpad je die dag voor het goede doel wilt lopen, fietsen of wandelen. Voor wie wel meedoet, maar niet in de buurt van Vorden, is er gelegenheid om tijdens de dag via sociale media met elkaar in contact te zijn. 

Meedoen als team, hoe werkt dat?

Een team bestaat uit een aantal deelnemers dat je zelf kunt bepalen. Hoe ver iedereen van de gekozen etappe gaat steppen, fietsen of wandelen bepaalt het team zelf.
Twee voorbeelden:
• Team Janssen (8 deelnemers) doet de etappe van Groningen naar Zuidlaren (21km). Als alle 8 deelnemers ervaren steppers of fietsers zijn, willen zij misschien allemaal de volledige afstand van 21 km steppen of fietsen. Maar zij mogen de afstand ook verdelen, bijvoorbeeld door 4 deelnemers de eerste 10 km te laten fietsen of steppen en 4 deelnemers de laatste 11 km.
• Team Smit (4 deelnemers) doet de etappe van Winsum naar Groningen (19 km). Stel dat 2 deelnemers willen fietsen en 2 willen wandelen. Dat is geen enkel probleem. Je kunt onderling afspreken wie wat doet en over welke afstand.

Het inschrijfgeld bedraagt € 20,00 per deelnemer. Dat bedrag wordt gebruikt als dekking voor de organisatiekosten. Alles wat er overblijft wordt verdeeld tussen STOPhersentumoren en Hersenletsel.nl 

Let op: voor die € 20,00 krijg je ook een t-shirt met de logo’s van beide goede doelen erop, waarin je die dag kunt meedoen. 

Daarnaast moet elke deelnemer of elk team zich laten sponsoren. Het is de bedoeling dat per persoon minimaal € 30,00 aan sponsoring wordt opgehaald. Een team van 4 personen moet dus minimaal € 120,00 aan sponsoring binnenhalen. Tips over hoe je dat het beste kunt doen staan op de website. Je kunt een eigen sponsoractie aanmaken op het donatieplatform van Hersenletsel.nl: https://supportanddonate.com/charity/17/hersenletsel 

Alle informatie is te vinden op www.pieterpadsteppen-wandelen.nl

 


Bijlage: Pieterpad 2021 v2 (1).pdf