Start van het nieuwe jaar

Start van het nieuwe jaar
23 januari, 2024
Zeeland

De eerste lotgenotenbijeenkomsten van het jaar zitten er weer op. We hebben veel vertrouwde gezichten gezien en ook weer een aantal nieuwe mensen mogen verwelkomen. Een mooi begin van het nieuwe jaar.

Zaterdag 20 januari hadden we in Het Tuinhuis in Koudekerke Rob van de Leur, van Fysiotherapie NieuwSande, te gast. Rob kwam vertellen over evenwichtsproblematiek. Hij heeft veel ervaring in het werken met mensen met evenwichtsproblemen en/of duizeligheidklachten en heeft hier een mooi programma voor. Veel mensen met NAH hebben problemen met hun evenwicht en balans en zo ook een groot deel van de aanwezigen in Het Tuinhuis. Hij heeft duidelijke uitleg gegeven, o.a. over de plasticiteit van de hersenen. Veel mensen nemen deze klachten voor lief en denken dat het “gewoon” bij hun letsel hoort en weten niet dat na maanden en zelfs jaren nog verbetering kan plaatsvinden. Vaak wordt hier nog te weinig aandacht aan besteed. Na de heldere uitleg was het tijd voor nuttige (en leuke) oefeningen waar iedereen aan mee kon doen. Tussendoor en nadien was er alle ruimte om vragen te stellen.

Het was een erg nuttige bijeenkomst waarin we allemaal veel nieuwe informatie hebben mogen ontvangen en is vooral ook weer duidelijk geworden dat je je er niet zomaar bij neer moet leggen dat er niets meer te doen is aan klachten.