Steun Hersenletsel.nl met een fiscaal aantrekkelijke schenking

Steun Hersenletsel.nl met een fiscaal aantrekkelijke schenking
15 december, 2023
Landelijk

Het is bijna het eind van 2023. De tijd van naastenliefde en mooie daden is weer aangebroken. In deze periode denken sommige mensen na over hoe zij goede doelen kunnen steunen. Dat hoort toch een beetje bij de kerstsferen die in vele huizen al enorm aanwezig zijn. Veel stichtingen en verenigingen zijn afhankelijk van deze giften. Zo ook onze patiëntenvereniging Hersenletsel.nl. Dankzij jouw gulle gift kunnen wij ons werk uitvoeren. Wij kunnen ons hierdoor blijven inzetten voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten. Wist je dat het voor jou bovendien fiscaal aantrekkelijk kan zijn om te schenken aan onze patiëntenvereniging?

Fiscaal aantrekkelijk schenken aan Hersenletsel.nl met de schenkingsaftrek

Een prachtig bedrag schenken aan Hersenletsel.nl brengt geen verplichtingen mee aan de vereniging. Wel kan het fiscaal aantrekkelijk voor jou zijn om dit te doen. Hoe dat werkt? Hersenletsel.nl is een ANBI: algemeen nut beogende instelling. Dit betekent dat je de gift die je geeft aan onze patiëntenvereniging kunt aftrekken van je aangifte inkomstenbelasting. Hierbij kun je kiezen uit periodieke giften en gewone giften.

Als je een eenmalige gift wilt aftrekken moet dit minimaal 1% van je drempelinkomen zijn, maar minimaal € 60,-. Alles wat je meer hebt gedoneerd, mag je aftrekken tot een maximumbedrag van 10% van je drempelinkomen. Een eenmalige gift doe je gemakkelijk via een donatie aan onze patiëntenvereniging of het platform van Geef.

Het is ook mogelijk om periodiek te doneren middels de schenkingsaftrek. Sinds 1 januari 2023 geldt een maximum van € 250.000 per jaar. Vooral van deze periodieke schenkingen kan Hersenletsel.nl voortbestaan. Zo hebben wij namelijk meer een financiële (bestaans)zekerheid.

Raadpleeg je belastingadviseur of onze penningmeester

Overweeg je periodiek te gaan doneren aan Hersenletsel.nl? Het is belangrijk dat je dit schenken goed plant, zodat het zo financieel aantrekkelijk mogelijk voor je wordt. We raden aan om dit te doen met behulp van je belastingadviseur. Deze expert kan jou meer vertellen over de schenkingsaftrek en ervoor zorgen dat de periodieke giften juist worden ingepland. Uiteraard staat onze penningmeester je ook met alle liefde te woord. Stuur hiervoor een mailtje naar ons landelijk bureau via info@hersenletsel.nl of bel op tijdens kantoor tijden op (026) 3512512.

Bedankt dat je onze patiëntenvereniging wilt steunen met een eenmalige of periodieke gift!

Lees alle informatie na op de bijbehorende webpagina van de Belastingdienst.