Terugblik informatiemarkt NAH in de Nieuwe Harg in Schiedam

Terugblik informatiemarkt NAH in de Nieuwe Harg in Schiedam
7 november, 2023
Zuid-Holland

Op 21 oktober 2023 is er een informatiemarkt geweest over NAH in de Nieuwe Harg te Schiedam één van de vestigingen van De Bibliotheek Schiedam. Deze informatiemarkt was georganiseerd door Laura Kroes, Pia Nijssen en mijzelf, Herman Moor, in samenwerking met De Bibliotheek Schiedam en Hersenletsel.nl.

Op de markt stond Ad van Dongen, voorzitter van patiëntenvereniging Hersenletsel.nl regio Zuid-Holland, de Breinlijn, maar ook stonden Careyn en een psycholoog van Rijndam Revalidatie-Franciscus Vlietland. Ook was Jan van Bergen Henegouwen van De Bibliotheek aanwezig om uitleg te geven over Passend Lezen. De markt werd goed bezocht door geïnteresseerden.

’s Middags hadden wij als hoofdgast Mascha Kamphuis, jeugdarts en zelf ervaringsdeskundige. Ronald Giphart schreef over haar het boek: Ik mis mij ook. Mascha werd geïnterviewd door Laura.

Mascha legde goed uit over de problemen waarmee zij kampt. Dit gaf herkenning bij de groep die aanwezig was. Natuurlijk was er ook ruimte voor vragen. Hierdoor ontstond een mooie interactie tussen het publiek, Mascha en Laura.

Dit maakte dat het een geslaagde dag was.

Kortom: Voor herhaling vatbaar. We zijn al aan het brainstormen.

 

(tekst en foto’s: Herman Moor)