Tip van het bestuur! Friestalige theatervoorstelling over NAH

Tip van het bestuur! Friestalige theatervoorstelling over NAH
19 januari, 2024
Groningen & Drenthe

Stichting Oog van de Dag, presenteert samen met Tet Rozendal de nieuwe muzikale, Friestalige theatervoorstelling “Allinnich Anna”.

Het stuk gaat over een vrouw, Anna, die een ijzersterk lijf en een hart vol liefde voor de dieren heeft. Ze runt een opvang voor zieke dieren. Als ze een herseninfarct krijgt, is ze plotseling tot niets meer in staat. De opvangdieren zijn elders ondergebracht en Anna grijpt zich met haar vingertoppen vast aan het leven.

We worden in de belevingswereld van Anna meegenomen en in haar weg om zichzelf te worden in een veranderd lichaam.

“Allinnich Anna” is geschreven door Tet Rozendal. Haar vorige toneelscript uit 2020, “Ferlies yn Lockdown”, werd door de jury van de Fedde & Martha Bergsma Priis, onder leiding van Bouke Oldenhof, uitgeroepen tot één van de vijf beste Friese toneelscripts van de afgelopen drie jaar. Tet liep in 2017 traumatisch hersenletsel op, waarvan zij nog altijd herstellende is. Met deze nieuwe voorstelling wil zij laten zien welke impact niet-aangeboren hersenletsel heeft.

Op elke locatie van de voorstelling wordt er een stukje van de foyer ingericht met een prikkelbewustzijnskunstwerk. Hier kunnen bezoekers, door middel van een koptelefoon, ervaren hoe het is om continu met prikkels te moeten leven. Wij willen graag op deze manier een stukje bewustwording creëren. Bij elke voorstelling staan twee ervaringsdeskundige vrijwilligers van patiëntenvereniging Hersenletsel.nl klaar om bezoekers te begeleiden en eventuele vragen te beantwoorden.

Per voorstelling zijn er acht prikkelarme kaarten beschikbaar. Vooraf kom je via een andere ingang de zaal binnen en brengt iemand je naar een prikkelarme ruimte, waar een drankje voor je klaarstaat. Je zit tijdens de voorstelling aan het gangpad op het balkon. Zijn er toch te veel prikkels? Dan kun je het balkon altijd verlaten en even bijkomen in de prikkelarme ruimte.

Voor vragen, reservering van kaarten en actuele speeldata kun je terecht op de website van Tet Rozendal.