Tip vanuit het regiobestuur: Dansvoorstelling over het leven met een chronische aandoening.

Tip vanuit het regiobestuur: Dansvoorstelling over het leven met een chronische aandoening.
16 februari, 2024
Groningen & Drenthe

Voorstelling leefmeesters

Het is zover! De start van een nieuw dansgezelschap met de naam Leefmeesters.

Het nieuwe dansgezelschap Leefmeesters maakt voorstellingen over leven met een chronische ziekte. De eerste voorstelling is een drieluik, bestaande uit een solo, duet en trio. Onder choreografie van Ivgy & Greben, Marlien Seinstra en Miranda van Toor en Grietine Molenbuur is een voorstelling gemaakt die soms letterlijk bloed, zweet en tranen kostte. Samen met de dansers, die in de meeste gevallen hun debuut op het podium maken, vormen ze een bijzonder partnerschap.

Artistiek leider Marlien Seinstra: ‘Gezonde mensen staan er vaak niet bij stil. Dat het veel mensen al moeite kost om te staan of lopen, laat staan om te sporten of dansen. Deze voorstelling zet daarom een kroon op hun leven. Mijn 24 Uur is een ode aan de lichamen, groot en klein, die ondanks al hun uitdagingen tot moedige prestaties in staat zijn.’

In september 2023 zijn de repetities gestart voor de eerste voorstelling van het nieuwe dansgezelschap. Op 11 april is de première in Stadsschouwburg De Harmonie, daarna zal de voorstelling langs verschillende theaters in de provincies Groningen, Drenthe en Friesland.

Voor meer informatie en het bestellen van tickets: https://dansoprecept.nl/leefmeesters/ 

 

Disclaimer: deze activiteit wordt niet georganiseerd door de patiëntenvereniging hersenletsel.nl. Wij zijn daarom niet verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden. Voor actuele informatie verwijzen we u naar hierboven genoemde website van Dansen op recept.