Het TRUSTroke-project

Het TRUSTroke-project
25 maart, 2024
Landelijk

Het TRUSTroke-project is een vernieuwend project dat kunstmatige intelligentie (AI) gebruikt om het leven na een beroerte voor overlevenden te verbeteren. Momenteel is het vermogen om potentiële toekomstige complicaties te voorspellen die kunnen leiden tot verdere ziekenhuisopnames na een beroerte beperkt. In reactie daarop ontwikkelt TRUSTroke geavanceerde technologie om zorgverleners, patiënten en zorgverleners zowel korte- als langetermijnresultaten van een ischemische beroerte te helpen voorspellen.

Het TRUSTroke-project

In dit project combineren de onderzoeksteams klinische variabelen met informatie uit patiëntenrapporten van drie verschillende Europese ziekenhuizen, waarbij privacy en beveiliging worden gewaarborgd door naleving van de hoogste normen en protocollen. Met behulp van AI analyseren ze grote hoeveelheden gegevens met betrekking tot ziekteprogressie en mogelijke gezondheidsrisico’s om uiteindelijk verhoogde personalisatie en effectief langetermijnbeheer van een beroerte mogelijk te maken.

Het project richt zich specifiek op het verminderen van risico’s met betrekking tot:

  • Ernstige gezondheidsproblemen wanneer patiënten het ziekenhuis verlaten;
  • Patiënten die verslechteren en onverwacht terug moeten keren naar het ziekenhuis;
  • Problemen met beweging, onvolledig herstel, en andere ongunstige langetermijnresultaten;
  • Het opnieuw optreden van een beroerte.

Doelen voor langetermijnherstel

Arlene Wilkie, Algemeen Directeur van de Stroke Alliance for Europe, zei: ‘Een van de langetermijnproblemen waarmee overlevenden van een beroerte worden geconfronteerd, is de onzekerheid over hun toekomstige gezondheidsproblemen, inclusief de mogelijkheid van een tweede of meer beroertes. Deze nieuwe technologie, met behulp van AI, zal artsen en beroertepatiënten helpen samen te werken om effectiever te plannen voor hun langetermijnherstel na een beroerte’.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met research@safestroke.eu of de TRUSTroke-website bezoeken www.Trustroke.eu. TRUSTroke heeft financiering ontvangen van de Europese Unie in de Horizon-hlth-2022-stayhlth-01-two-stage oproep onder subsidieovereenkomst nr. 101080564.