Verslag van de boottocht regio Noord op 22 juni 2023

Verslag van de boottocht regio Noord op 22 juni 2023
10 juli, 2023
Groningen & Drenthe

Met grote dank aan Romy Schat een verslag van de bootreis van Regio Noord op donderdag 22 juni 2023 verzorgd door Rederij Celjo op het schip de “Nirvana”.

Rond 10.00 zijn wij vanuit Meppel vertrokken. Een mooie grote groep mensen, hebben zich voor deze boottocht aangemeld. Fijn dat er zo’n grote opkomst is. Meppel is een historische stad aan de grens van Drenthe en Overijssel, welke in de 16 eeuw tot bloei kwam, vanwege de turfafgravingen in Noord-Nederland. De stad was een belangrijke doorvoerhaven vanwege de verbinding met de Drentse wateren.

Vanuit Meppel varen we richting het Meppelerdiep en op naar Zwartsluis. Onder het genot van een kop koffie/thee en een heerlijk stuk gebak is er een goede sfeer aan boord. De meeste mensen gaan al snel naar het bovendek, omdat er een zeer aangename temperatuur is. Daar kan ook verschillende drankjes worden besteld. We varen weer verder naar Genemuiden. Via het “Zwarte water” varen we door naar het Zwarte
Meer. Het Zwarte Meer is ontstaan in de jaren 1940 door de aanleg van de westelijk gelegen Noordoostpolder.

Ondertussen wordt er een heerlijk buffet voor ons klaar gezet. We genieten van een heerlijk warm diner en als toetje een heerlijk coupe ijs.
We varen rustig door en via de Kadoelerbrug komen we in het Vollenhover kanaal en zijn we rond 13.30 uur in de haven van Vollenhove.
Vollenhove is een kleine stad in het Noordwesten van de Nederlandse provincie Overijssel. In 1354 werden de stadsrechten aan Vollenhove verleend. Sinds 1 januari 2001 maakt Vollenhove deel uit van de gemeente Steenwijkerland. Voor de mensen welke een wandeling kunnen maken, gaan er in Vollenhove op uit. Er is een mooi park in het centrum. Stadspark Old Ruitenborgh is een park waar je fijn kunt wandelen.
Er is een ruïne genaamd Ruïne Toutenburgh, verschillende mensen hebben er een kijkje genomen. Het is nog fijn weer en een wandeling is erg aangenaam. Sommige mensen wilden graag op de foto en dat is dan ook gebeurt. Uit betrouwbare bron heb ik vernomen, dat er verschillende fotografen in de buurt aanwezig waren.

Rond 15.30 was het weer tijd om naar Meppel terug te varen. Het weer werd anders en de regen druppels kwamen snel. Een ieder ging benedendeks zitten. Er is een goede sfeer en er werd nog een ronde met loten verkoop gedaan, zodat de kas kan worden
aangevuld. Onder het genot van heerlijke broodjes en lekkere soep, kwam de haven van Meppel in zicht. Rond 18.00 bereikten we de kade weer en ging een ieder weer huiswaarts.

Het was een gezellige en fijne dag. Zeker voor herhaling vatbaar.