Waardevolle gesprekken tussen studenten Geneeskunde en patiëntenverenigingen

Waardevolle gesprekken tussen studenten Geneeskunde en patiëntenverenigingen
25 november, 2020
Landelijk

Gisteren hebben ruim 300 Amsterdamse studenten Geneeskunde kennisgemaakt met 30 patiëntenverenigingen, waaronder Hersenletsel.nl. De toekomstige artsen spraken namens onze vereniging met Angela van der Marck, bestuurslid van onze regio Noord-Holland. Zij is ervaringsdeskundige en vertelde hen over de gevolgen van NAH voor het dagelijks leven.

Door de gesprekken krijgen studenten een veel breder beeld van een aandoening of chronische ziekte dan alleen de medische kant ervan. Door de persoonlijke verhalen krijgen de aankomende artsen mee wat het betekent om een chronische ziekte te hebben.

Praktijkgericht onderwijs

De kennismaking met de patiëntenvereniging is een onderdeel van de praktijkcursus voor tweedejaars geneeskundestudente. Het VU Medisch Centrum verwacht van zijn toekomstig artsen dat ze weten wat het betekent om een chronische ziekte te hebben en welke weg een patiënt door de gezondheidszorg moet bewandelen. En vooral hoe de patiënt dat allemaal ervaart. Bij patiënten met een chronische ziekte ziet de weg door de gezondheidszorg er vaak ingewikkeld uit.

Dank aan de organisatoren

Dit jaar werd de bijeenkomst voor het eerst online gehouden. Hersenletsel.nl bedankt Ieder(in) en de VU voor het organiseren van deze bijeenkomst en Angela voor het vertegenwoordigen van onze vereniging!