Webinar | Hoe kan Cognitieve FX bijdragen aan de Nederlandse revalidatiepraktijk?

Webinar | Hoe kan Cognitieve FX bijdragen aan de Nederlandse revalidatiepraktijk?
15 augustus, 2022
Landelijk

Mensen met een hersenschudding kunnen soms ernstige langdurige klachten ervaren, zoals vermoeidheid en prikkelgevoeligheid. In de afgelopen jaren zijn honderden Nederlandse patiënten naar Amerika afgereisd, om in Utah de behandeling Cognitive FX te ondergaan. Een zeer intensieve behandeling van een week met opmerkelijke resultaten.

In dit webinar speciaal voor zorgprofessionals gaan we in gesprek met de ontwikkelaar van deze methode: dr. Alina Fong. Zij vertelt over haar praktijk, hoe ze tot deze behandeling is gekomen en hoe de effecten te verklaren zijn. De methode is niet evidence based en in Nederland worden door professionals nog de nodige kanttekeningen bij deze behandeling geplaatst.

Ook te gast is Rosanne Koster, huisarts en tevens ervaringsdeskundige. Zij kreeg jaren geleden een herseninfarct, hield daar ernstige klachten aan over en onderging in Amerika de Cognitive FX-behandeling. Zij knapte daar zeer van op en vertelt haar verhaal.

De derde gast in dit webinar is Monique Lindhout, directeur van Hersenletsel.nl, patiëntenorganisatie voor mensen met NAH. Zij vertelt waarom ze dit webinar organiseert en hoopt onder professionals de discussie aan te jagen over deze methode. Zodat de Cognitieve FX-behandeling ook van betekenis kan zijn voor de Nederlandse revalidatiepraktijk

Bekijk het webinar ‘Hoe kan cognitieve FX bijdragen aan de Nederlandse revalidatiepraktijk’ terug op ons Youtube kanaal.
Het webinar is gegeven in de Engelse taal en is niet ondertiteld.