Webinar Niet-aangeboren hersenletsel i.s.m. wijkverpleging.org

Webinar Niet-aangeboren hersenletsel i.s.m. wijkverpleging.org
5 juni, 2024
Groningen & Drenthe

Onze patiëntenvereniging is benaderd door wijkverpleging.org met de vraag of we mee willen werken aan een webinar voor hun nieuwe zorgpad NAH (Niet-aangeboren hersenletsel). Wijkverpleging.org is een samenwerking tussen verschillende zorgprofessionals vanuit zorgorganisaties verspreid over heel het land. Zij verzorgen verschillende webinars en zorgpaden over uiteenlopende onderwerpen in de zorg. Onlangs is er een zorgpad NAH geschreven, met als doel zorgprofessionals te ondersteunen bij het verlenen van zorg aan cliënten met NAH.

 

Wij, als patiëntenvereniging werken graag mee aan de verdere professionalisering van de zorg voor mensen met hersenletsel. Zeker ook, vanuit het idee dat wij vanuit onze eigen ervaringen een waardevolle bijdrage hieraan kunnen leveren. Vanuit het hoge Noorden is ervaringsdeskundige & bestuurslid van Regio Noord, Thérèse van Beek op 28 mei jl. afgereisd naar Almelo. Doordat het een lange rit is en het een vermoeiende dag zou gaan worden, wilde Koos Postmus, ook bestuurslid in het Noorden, wel de chauffeurstaak op zich nemen. Het webinar werd georganiseerd in een opnamestudi0 van het hoofdkantoor van Buurtzorg in Almelo. De weken voor het webinar is er uitgebreid contact geweest over de inhoud van het webinar en welke vragen er verwacht konden worden.

 

Het webinar duurt ongeveer een uur en is gratis hier terug te zien. Het start met een korte introductie over wat het zorgpad inhoudt. Na 14 minuten kunt u het interview met Thérèse van Beek terugzien. Vragen die aan bod komen zijn o.a. hoe zij zelf de zorg heeft ervaren, wat ze gemist heeft en waarvan zij denkt dat het belangrijk is om rekening mee te houden. Wij hopen hiermee een waardevolle bijdrage en aanvulling te hebben geleverd aan de zorg van mensen met NAH.