Week van de zeldzame kankers 2022: het verhaal van Miranda

Week van de zeldzame kankers 2022: het verhaal van Miranda
10 maart, 2022
Landelijk

In 2018 verandert het leven van Miranda (één van de vrijwilligers van onze Hersentumor Contactgroep) ingrijpend door een hersentumor: van NAH verpleegkundige wordt zij ineens NAH patient! En zij is de enige niet! In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer 1400 mensen de diagnose hersentumor. In de meeste gevallen is deze kwaadaardig. Minder vaak blijkt het om een goedaardige tumor te gaan. Hersentumoren behoren tot de zeldzame kankers.

Week van de zeldzame kankers: 7 -13 maart 2022

Expertzorg bij zeldzame kanker is belangrijk! Want het maakt uit in welk ziekenhuis je wordt behandeld. De juiste diagnose en de beste zorg en behandeling door een gespecialiseerd team geven je meer kans op (over)leven. Als je twijfelt of je in het juiste ziekenhuis zit, neem dan contact op met onze Hersentumor Contactgroep via hersentumor-contactgroep@hersenletsel.nl of met het Patiëntenplatform Zeldzame Kankers

Hersenletsel als gevolg van een hersentumor

Ongeveer 8% van onze achterban heeft niet-aangeboren hersenletsel als gevolg van een hersentumor of de behandeling daarvan. Welke gevolgen iemand ondervindt hangt onder andere af van de plek van de tumor, de grootte van de tumor, de leeftijd en de behandeling die iemand heeft gehad.

Het verhaal van Miranda

Bij Miranda wordt in 2018 onverwacht een grote hersentumor ontdekt. De behandeling heeft ingrijpende gevolgen. Veel dingen moet ze opnieuw leren en ze zal nooit meer de oude worden. Hoe lukt het haar om te zorgen dat haar leven niet om de tumor draait? Lees haar verhaal hier.