Werkboek ‘Laat je horen’ NU beschikbaar!

Werkboek ‘Laat je horen’ NU beschikbaar!
7 januari, 2020
Landelijk

NAH-Kennisnetwerk ‘Gewoon Bijzonder’ is een project om participatie van mensen met NAH in de samenleving te verbeteren. Het 4-jarig project wordt gefinancierd door ZonMw en de Hersenstichting. Onderwijs en zorgaanbieders werken samen in dit project.
Hersenletsel.nl speelde een actieve rol in deelproject 2: gelijkwaardige inspraak en zeggenschap van mensen met NAH. Inspraak en zeggenschap van mensen met NAH en naasten realiseren in onderzoek, innovatie en beleidsontwikkeling in zorg en welzijn, vraagt om werkwijzen, taal en houdingen te ontwikkelen die ook specifiek afgestemd zijn op de diverse mogelijkheden en beperkingen van mensen met NAH. De netwerkpartners deden onderzoek naar hoe de inspraak en zeggenschap van mensen met NAH en hun naasten kunnen verbeteren. Hierbij waren ervaringsdeskundigen actief als co-onderzoekers betrokken. In het derde (en laatste) projectjaar werd een praktische tool ontwikkeld om gelijkwaardige inspraak te faciliteren.

Hoe zorg je voor inspraak als je niet-aangeboren hersenletsel hebt en niet meer thuis woont? Wat kun je doen om je stem te laten horen en mee te praten? Het werkboek ‘Laat je horen – Samen Gaan in (informele) inspraak en medezeggenschap’ helpt daarbij. Samen gaan de persoon met NAH en zijn of haar begeleider op zoek naar de manier die het beste past.

Dit werkboek nodigt mensen uit na te denken over de manier waarop zij inspraak willen geven. 

Meer informatie of de tool downloaden? Dat kan hier