Zit het niet tussen je oren? Jessie Kamp brengt jongeren met NAH onder de aandacht!

Zit het niet tussen je oren? Jessie Kamp brengt jongeren met NAH onder de aandacht!
20 april, 2021
Landelijk

Een vuist tegen haar hoofd bij een volleybalwedstrijd veranderde, totaal onverwacht, het leven van Jessie Kamp. Het was 13 maart 2018. Ze is niet weggeraakt en heeft de wedstrijd nog uitgespeeld. Daarna was er die hoofdpijn. De arts constateerde een lichte hersenschudding, met rust zou het beter gaan.

Maar dat bleek niet zo te zijn. “Er is een tijd van voor en na de klap,” zegt Jessie. Voor de klap was ze een heel actieve meid. Ze volleybalde, zat in het 3e jaar van een hbo-opleiding fotografie, speelde viool, zowel klassiek als jamsessies tot laat in de nacht, pakte terrasjes met vriendinnen en was een echte boekenwurm. Kortom, haar agenda was vol.
Nu is dat heel anders. Ze moet haar energie verdelen en alles goed plannen. Een boek lezen langer dan een kwartier, te lang voor een scherm zitten en bijvoorbeeld gesprekken voeren in groepen, zijn dingen die vragen om hoofdpijn.

Als afstudeerproject voor haar opleiding tot fotograaf maakte zij een serie foto’s en perssonlijke verhalen om het voor jongeren mogelijk te maken uit te leggen wat het hebben van hersenletsel betekent. Het project heeft als titel: ‘Zit het niet tussen je oren?’.

In Hersenletsel Magazine (HM) 01 2021 verscheen een mooi artikel over dit project (zie extra document bij dit bericht). 

Meer van het project van Jessie en haar werk kun je vinden op haar website.

 


Bijlage: HM01-2021-12-13-14.pdf