Nederlandse Federatie van Kankerpatiënten organisaties (NFK)

De Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) is de koepel van negentien kankerpatiëntenorganisaties, waaronder de Hersentumoren Contactgroep van Hersenletsel.nl. Elke organisatie maakt zich sterk voor patiënten met (een) bepaalde vorm(en) van kanker of de gevolgen daarvan. De koepel behartigt de algemene belangen en ondersteunt de leden. Samen komen wij op voor de belangen van álle mensen die kanker hebben (gehad), hun naasten en mensen met een erfelijke aanleg voor kanker.

Via de NFK wordt ook de subsidie van KWF Kankerbestrijding aan de patiëntenorganisaties verdeeld. Hersenletsel.nl ontvangt ieder jaar deze subsidie van het KWF voor het werk dat we voor mensen met een hersentumor, hun naasten en nabestaanden doen.

Op www.kanker.nl bundelen alle bij NFK aangesloten patiëntenorganisaties informatie over alle verschillende kankersoorten, de behandelingen en de gevolgen daarvan. De Hersentumor Contactgroep is actief aanwezig op deze website. Mensen met een hersentumor en hun naasten kunnen daar met elkaar in contact komen en ervaringen delen.

 

 

 

Bezoek hier de website van NFK.