Dé vereniging voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten

Word lid
Home » Alles Over Nah » Gevolgen van NAH » Lichamelijke Gevolgen » Hemiplegie (halfzijdige verlamming) » Oefengids

Oefengids

Veel studies wijzen op het belang van de intensiteit van de revalidatiebehandeling na een beroerte. Hoe meer therapie, hoe beter het herstel gedurende de eerste 6 maanden na een beroerte. De oefengids beroerte heeft als doel om mensen met een beroerte sneller en intensiever te laten revalideren.

NB De oefengids is ook verkrijgbaar als app voor iPad en Android-tablet.

Met de oefengids kunnen patiënten na een CVA zelfstandig oefenen, eventueel met enige hulp van familie, verpleging of verzorging. De oefengids bevat oefeningen voor schouder, hoofd, nek, romp, arm, hand en been. Een deel van de oefeningen bestaat uit alledaagse handelingen, zoals tandenpoetsen of de gordijnen openen en sluiten. De oefeningen zijn in 3 verschillende (kleur)groepen verdeeld, afhankelijk van hoe ernstig iemand aangedaan is.

Bestellen: De oefengids is te bestellen in onze webshop of telefonisch via nummer 026 351 2512 (op werkdagen van 10.00 tot 15.00 uur). Van elke verkochte gids wordt € 0,50 gereserveerd voor verdere ontwikkeling. Neem voor bestelling van meerdere exemplaren tegelijk vooraf contact op.

Downloaden: De gids is hier te downloaden. U kunt ook een handleiding met tips voor iedereen die aan de gang wil met de oefengids en extra oefeningenvoor CVA-patiënten die minder ernstig zijn aangedaan downloaden.

Engelstalig: De oefengids is in het Engels vertaald en verkrijgbaar als e-book. Voor meer info en bestellen zie hier.

 

Lees hier een artikel over de Oefengids

 

Koop dit product hier in de webshop