Monique | Prioriteiten stellen

Monique | Prioriteiten stellen

Druk druk druk….

De vakantie is weer voorbij en mijn agenda stroomt weer vol. Vakantie hmmm wat was dat ook alweer. Herkenbaar denk ik voor de meeste.

Door mijn NAH is mijn geheugen een war boel. Wát ik moet onthouden vergeet ik en wat onbelangrijk en onbenullig is kan ik zo 10x vertellen. Vraag mij niet hoe dat werkt in mijn brein, ik weet het niet.

Om dit in goede banen te leiden heb ik niet één, maar wel 2 en zelfs soms 3 agenda’s, of in ieder geval meerdere plekken waar ik mijn TO DO dingen noteer. Je voelt het al aankomen, dan moet je het ook in alle 3 of op alle plekken noteren, een afspraak. En daar gaat het nog wel eens mis.

Van de week nog. Een collega stuurt op maandag een whatsappje voor een link voor een overleg van woensdag, oh ja dan is dat en dat overleg. Komt eraan! Ik open mijn agenda en zie overleg met die en die, daar en daar op woensdag. Shit, een dubbele afspraak. Oké direct maar even regelen. Ik app collega en stel een andere data voor, geen enkel probleem. Fijn dat is geregeld. Met mijn drukke agenda in het verschiet probeer ik die andere afspraak van woensdag te veranderen van fysiek naar online. Dit hoor ik dinsdag. Prima.

Dinsdag hoor ik dat de fysieke afspraak van woensdag nog wat voorbereiding nodig heeft, of deze verplaatst kan worden? Ja hoor, geen probleem. Zo heb je dus een dubbele afspraak op woensdag, ga je als een gek alles regelen en zo heb je dus niets.

De komende weken heb ik het echt mega DRUK. Er staan 4 voorstellingen, een generale repetitie, en nog 2 reguliere repetities op mijn agenda. Een huisarts afspraak, een online overleg, in het weekend 2 verjaardagen, vrienden naar het vliegveld brengen, deze blog schrijven, een (bestuur)vergadering, het verplaatste onlineoverleg, het NAH symposium, mijn dochter gaat op vakantie en moet ik wegbrengen, een klusochtend en BBQ van ons appartementencomplex, voetbalwedstrijd van zoonlief en een lotgenoten bijeenkomst.

Daarnaast heb ik een huishouden, een echtgenot en een hond die ook de nodige aandacht verdienen en dan moet ik ook nog ergens rust inplannen. Tel daar ook nog de onvoorziene dingen bij op (wat de laatste tijd ook nogal eens gebeurt). Ahhhggrrrr…hellup.

Ik moet echt schrappen! Rust inplannen. Adem blijven halen. Prioriteiten maken, wat moet er echt en wat kan er wachten of afgezegd worden…. Naar mijn idee zeg ik al vaak nee maar mijn agenda zegt toch heel iets anders, hoe doen jullie lotgenoten dit? Ongetwijfeld worstel ik mij hier wel doorheen en zal ik de man met de hamer tegenkomen.

Zoals ik mijn blog al begon, de vakantie is weer voorbij…
Vakantie…wat is dat?

Liefs,
Just me; Monique

Lees ook: Monique | Relax, enjoy and don’t worry about a thing…