Dé vereniging voor patiënten met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten

Word lid
Home » Ervaringsverhalen

Ervaringsverhalen

Manon Stript | Nieuwe lotgenotenstrip 'Schaamte en Schuldgevoel na Hersenletsel'

Aan de hand van het ervaringsverhaal van Marco maakte striptekenaar Manon de Koning een tweede lotgenotenstrip 'Hersenletsel zet alle op z'n kop'. 

In deze nieuwe strip vertelt Marco over ‘schaamte en schuldgevoel na hersenletsel’.

Ervaar jij weleens één van deze gevoelens?
Hoe ga je daar dan mee om?

Dank aan Manon voor deze mooie strip en dank aan Marco voor het delen van zijn verhaal.

 

Monique | Overprikkeld, afgepeigerd, tranen en moe…

Elke twee weken neemt Monique jullie mee in haar leven met NAH. In deze nieuwe blog schrijft ze over hulp vragen en hoe lastig dit soms kan zijn.

Zaterdag eind van de middag. Ik loop op mijn tandvlees. Waarom heb ik het wéér zover laten komen? Trek ik alles naar mij toe, probeer ik alles zelf op te lossen en zeg ik geen nee! En als ik dan geen nee zeg, waarom vraag ik dan niet om hulp? Laat ik het zover komen dat ik hyper overprikkeld op bed lig en niet eens kán slapen. Dat ik tranen in mijn ogen heb van de oververmoeidheid!

Nieuwe blog: KioNAH

Kiona (32) kreeg op haar 29e een herseninfarct. Haar zoontje Prince is inmiddels 1 jaar. Elke vier weken deelt zij hier haar verhaal als jonge moeder met NAH met jullie. Deze keer: tóch naar het concert van Nicki Minaj!

Nieuwe blog: Just me... Monique

Elke twee weken neemt Monique jullie mee in haar leven met NAH. In dit achtste blog gaat het over eenzaamheid, een veel voorkomend probleem bij mensen met NAH.

Eenzaamheid

Belinda blogt!

Elke vier weken neemt Belinda jullie mee in haar leven met NAH. Zij wil met haar blogs meer bekendheid genereren voor de onzichtbare gevolgen van NAH, omdat meer begrip daarvoor hard nodig is!

Nieuwe blog: Just me.... Monique

Elke twee weken neemt Monique jullie mee in haar leven met NAH. In dit zevende blog gaat het over haar appartementen jacht.
 

Op appartementen jacht!

Ik heb redelijk geslapen, gelukkig maar want het wordt een vermoeiende dag vandaag. Gisteren zijn we aangekomen in Torrevieja, zo’n 30 minuten rijden van Alicante. Vandaag gaan we met Anthony, onze makelaar in Spanje, op stap om diverse appartementen te bekijken.

Nieuwe blog: KioNAH

Kiona (31) kreeg op haar 29e een herseninfarct. Zij heeft een zoontje van bijna 1 jaar. Elke vier weken deelt zij hier haar verhaal als jonge moeder met NAH met jullie. Deze keer: Foute boel!

Nieuwe blog: Just me ... Monique

Elke twee weken neemt Monique jullie mee in haar leven met NAH. In dit zesde blog gaat het over dromen najagen - en over reis-stress bij NAH

Dromen najagen…Deel 2

Eenieder (in het bijzonder iemand met hersenletsel) begrijpt dat op vakantie gaan, of een weekendje weg, nogal een impact kan hebben. Het onbekende, het missen van je vaste omgeving en je eigen dingen. Het regelen van alles, paspoorten, papieren, koffer inpakken, alles checken en dubbelchecken. Chaos. Onrust. Prikkels.

Het verhaal van ambassadeur Cor Tietema (regio Z-H)

Hersenletsel.nl heeft getrainde en gecertificeerde ambassadeurs die de patiëntenvereniging vertegenwoordigen en onder meer bijeenkomsten mogelijk maken. Maar wie zijn dit? En wat is hun verhaal? Deze maand stellen wij u graag voor aan Cor Tietema, uit Rotterdam. Hij is ambassadeur en ervaringsdeskundige in de regio Zuid-Holland.

Nieuwe blog: Just me.... Monique

Elke twee weken neemt Monique jullie mee in haar leven met NAH. In dit vijfde blog gaat het over dromen najagen.

Dromen najagen…

Wakker worden met de zonnestralen op je gezicht en het geluid van de ruisende zee. Zon, zee en strand binnen handbereik, wie droomt daar nu niet van? Dromen zijn heerlijk, maar wat als je die ene droom eens werkelijkheid zou kunnen maken? Een appartement aan zee, in Spanje, stel dat het werkelijkheid wordt…