Als een koningin op de duofiets!

Als een koningin op de duofiets!
5 juli, 2021
Landelijk

“Mensen langs de weg en op de terrasjes in Horst applaudisseerden. Voorbijgangers vroegen om te stoppen zodat ze een foto konden maken van de jarige”.

Ton van Summeren uit Meerlo geniet nog met volle teugen na van de bijzondere fietstocht op de duofiets met Door Driessen-van Helden uit Horst. Door vierde vorige week haar 97ste verjaardag op een wel heel bijzondere manier. De Horsterse woont nog zelfstandig op Kuiperplein met zorg van Buurtzorg. Ze ziet slecht en kan niet goed lopen. Reden dat Ton van Summeren elke woensdagmiddag met de duofiets van Patiëntenvereniging  Hersenletsel.nl haar komt ophalen voor een fietstochtje. “Weer of geen weer, we zijn toch geen watjes!. Dit is het mooiste moment van de week”, zegt Door. Maar deze keer was alles anders. Ton had een  karton voor op de fiets gehangen met daarop het getal 97 en ballonnen. Dat hebben ze geweten. Overal in Horst en omgeving waar ze voorbij kwamen werd geapplaudisseerd. “Het was alsof ik de koningin op de fiets had”, aldus Ton. Door Driessen genoot er ook zichtbaar van en zei spontaan: “Op naar de honderd en dan komt de burgemeester ook nog op bezoek”. 

Honderden vrijwilligers van Patiëntenvereniging Hersenletsel.nl zetten zich, soms jarenlang, in voor mensen met hersenletsel en hun naasten. Dankzij hen kunnen dit soort activteiten plaatsvinden. Geweldig trots op hen allemaal!

 

Foto: Door Driessen en Ton van Summeren op de duofiets

Tekst: René Poels (oud-journalist De Limburger)