Cognitive FX komt niet naar Nederland

Cognitive FX komt niet naar Nederland
19 oktober, 2022
Landelijk

De afgelopen weken werden er in drie steden vier informatiebijeenkomsten voor patiënten georganiseerd over Cognitive FX, welke werden geleid door dr. Alina Fong. Daaruit volgde het nieuws dat deze behandelmethode in Nederland opgezet zou worden. Dit was heel goed nieuws, gezien er veel mensen met NAH hiervoor afreizen naar de Verenigde Staten. Echter volgde daarna het slechte nieuws dat Cognitive FX op korte termijn geen locatie in Nederland of Europa krijgt.

Cognitive FX opent in Nederland haar deuren niet

Waar is de verwarring ontstaan over of Cognitive FX wel of niet in Nederland komt? RTL Nieuws nam na de informatiebijeenkomsten contact op met onze patiëntenvereniging. Zij wilden graag een interview doen met dr. Alina Fong en Marsh Königs, de wetenschapper die momenteel het onderzoek leidt naar deze steeds populairdere behandelmethode. Deze interviews werden op een vrijdagavond uitgezonden, waarna er grote opwinding en blijdschap ontstond onder mensen met NAH en hun naasten op sociale media. Het ‘nieuws’ dat gebracht werd, was namelijk: Cognitive FX komt naar Nederland.

Helaas komt deze behandeling niet naar ons land

Online was veelal te lezen dat Cognitive FX al ergens begin 2024 haar deuren in Nederland zou openen. Met deze teksten waren op RTL Nieuws zelfs de interviews met dr. Alina Fong en Marsh Königs omlijst. Helaas is dit nieuws niet waar. Alle gesprekken omtrent uitbreiding in Nederland – en eigen land – officieel gestaakt. De directe aanleiding hiervoor is de recessie die momenteel aan de gang is in de Verenigde Staten.

Hopelijk komt Cognitive FX ooit naar Nederland

Hoewel Cognitive FX op korte termijn niet naar Nederland komt, hopen wij natuurlijk dat zij in de toekomst wel een locatie in ons land kunnen openen of dat de behandelmethode in Nederland kan worden gebruikt. In de afgelopen jaren zijn er namelijk honderden patiënten naar de VS afgereisd om de zeer intensieve behandeling van een week te ondergaan. Uiteraard houden wij jullie op de hoogte van eventuele nieuwe ontwikkelingen.

Lees ook: Hoe kan Cognitieve FX bijdragen aan de Nederlandse revalidatiepraktijk.