Digitaal collecteren voor Patiëntenvereniging Hersenletsel.nl en de Hersenstichting

Digitaal collecteren voor Patiëntenvereniging Hersenletsel.nl en de Hersenstichting
18 januari, 2024
Landelijk

Elk jaar collecteren de leden van onze patiëntenvereniging voor de Hersenstichting. Zo ook weer tijdens de aankomende collecteweek van 29 januari t/m 3 februari 2024 en daar zijn wij super blij mee. 

Digitale collectebus

Het gezamenlijke collecte proces zal echter voortaan helemaal online verlopen, omdat het offline proces voor patiëntenverenigingen zeer tijdrovend was. Bovendien ziet de Hersenstichting dat de gemiddelde opbrengst van een online collectebus 1,5 keer hoger is dan die van een huis-aan-huiscollectebus. Daarom heeft de organisatie besloten deze collecte aan te passen en alleen nog maar online plaats te laten vinden.

Daarnaast is er nog een belangrijk verschil met voorgaande jaren.  Eerder werd namelijk 50% van de opbrengst van iedere aangemelde collectebus gedoneerd aan onze patiëntenvereniging. Dit zal komend jaar alleen van toepassing zijn op de online collecte-opbrengsten van een door de vereniging aangemaakte online collectebus. Deze online bus is door alle leden te gebruiken middels een QR-code en een link die gemakkelijk online te delen zijn.

De link naar onze digitale collectebus:

https://hersenstichting.digicollect.nl/patientenvereniging-hersenletsel-nl

QR-Code naar onze digitale collectebus: 

Wij hopen dat je deze collecteweek ook weer meedoet en zijn ontzettend dankbaar voor jouw inzet en donatie!

Zo doe je mee:

  1. Gebruik onze link, zodat we gebruik kunnen maken van de 50 procent-regeling. Accepteer de cookies van Digicollect – dat maakt delen makkelijker!
  1. Deel de QR-code en/of link van de online collectebus van Patiëntenvereniging Hersenletsel.nl met vrienden en familie via WhatsApp.
  1. Plaats de QR-code en/of de link naar de digitale collectebus van Patiëntenvereniging Hersenletsel.nl op sociale media, zoals Facebook, Instagram en LinkedIn voor meer bereik.
  1. Stuur een e-mail aan contacten met daarin de QR-code en/of de link naar de digitale collectebus van Patiëntenvereniging Hersenletsel.nl om ook andere mensen te bereiken.

De voordelen van online collecteren op een rij:

  • Hoger giftbedrag. De gemiddelde online gift is € 9.
  • Je kunt altijd online collecteren. Ook bij slecht weer of als je ziekt huis zit.
  • Makkelijk een groot bereik. Familie en vrienden die verder weg wonen? Ze kunnen altijd bij de online collectebus van onze vereniging.

De opbrengst van de collecteweek van 29 januari t/m 3 februari 2024 zal op deze manier naar verwachting hoger zijn, zowel voor de Hersenstichting als voor onze patiëntenvereniging. Zo kunnen we samen nog meer impact maken.