Donatie Oefengids CVA aan Stichting Hoop voor Suriname

Donatie Oefengids CVA aan Stichting Hoop voor Suriname
5 december, 2023
Landelijk

Een tijdje geleden werd onze vereniging benaderd door de Stichting Hoop voor Suriname. Annelies, coördinator van Stichting Hoop voor Suriname en physician assistant bij Klimmendaal, schreef ons over de vernieuwde oefengids CVA. Er werd een hele lading vernieuwde oefengidsen besteld voor de afdeling waar zij werkte en ze had een hele mooie vraag voor de oude versies van de oefengids:

“Ik ben benieuwd of het mogelijk is om een aantal oude versies van de oefengids te doneren aan Suriname, via de Stichting Hoop voor Suriname proberen we daar van betekenis te zijn en zijn er nauwe contacten met de revalidatiearts aldaar. Zij zouden erg gebaat zijn bij oefenboeken die ze aan patiënten kunnen geven na een CVA. De revalidatiemogelijkheden in Suriname zijn veel beperkter dan bij ons in Nederland. Als mensen al gerevalideerd worden, dan is dat altijd volledig poliklinisch. Juist ook daar is input om thuis zelf te oefenen hard nodig.”

De vraag van Annelies leidde uiteindelijk tot een donatie van 2 volle dozen oude Oefengidsen aan de Stichting. Inmiddels zijn de Oefengidsen in Suriname aangekomen en overhandigde Andrew deze namens de Stichting Hoop voor Suriname en Patiëntenvereniging Hersenletsel.nl aan de fysiotherapeuten van het revalidatiecentrum in Paramaribo.

Heel mooi dat wij als vereniging op deze manier kunnen bijdragen, zodat patiënten getroffen door een CVA in Suriname ook zelf aan de slag kunnen met hun herstel.