Even voorstellen: Alex Cloin

Even voorstellen: Alex Cloin
20 juli, 2021
Noord-Brabant

Wij  introduceren U onze nieuwe NAH-ambassadeur voor de regio Noord-Brabant:
 

Alex Cloin (47 jaar), woont in Rijsbergen en heeft 2 kinderen (11 en 14 jaar)

Alex heeft op 12-jarige leeftijd een trauma overgehouden aan een ongeluk op zijn fiets. Hij kwam van school en werd geschept door een bromfietser. Bij de val klapte hij met zijn hoofd op het asfalt. Hij lag 2 maanden in coma, was rechts verlamd.

Zijn opleiding HAVO/VWO moest hij op dat moment afbreken. Na het ziekenhuis ging hij revalideren, wat in totaal 5 jaar heeft geduurd. Hij ging naar de Mythylschool in Breda. Daar kon hij in kleine groepen zijn opleiding volgen en tegelijkertijd zijn fysiotherapie en logopedie ondergaan. Daar heeft hij zijn MAVO diploma gehaald. Omdat hij graag deel uitmaakte van het ‘normale leven’, ging hij terug naar het regulier onderwijs. Niet met het busje, maar gewoon op de fiets. Hier heeft hij zijn diploma Middelbare Detailhandel School behaald, en daar is hij trots op!

“Ik heb nog steeds cognitieve klachten. Het huishouden is ook nog een lastig dingetje, daar heb ik nog begeleiding voor. Ik heb ook structuur nodig, ik heb vaak last van chaos in mijn hoofd. Ik werk nu parttime 12 uur, 4 ochtenden als chauffeur voor de WMO. Mijn kracht heb ik in de ochtend. In de middag moet ik mijn rust nemen, om ’s avonds weer te koken. Doseren dus.

Bij Pauwer (onderdeel van Amarant destijds) zeiden ze: ‘Kijk naar jezelf en ben eerder tevreden want je doet het eigenlijk best goed’.
“Ik ben ook wel veel krachtiger geworden, zelfverzekerder ook”. Mijn vriendin opperde dat ik eens wat moest gaan doen met mijn ervaring.

Als ambassadeur wil ik me laten zien. Ik wil mijn verhaal vertellen, want het gaat eigenlijk heel goed. Ik ben al 30 jaar lid van Cerebraal waar ik ook voorlichting heb gegeven. Nu ga ik dat voor Hersenletsel.nl doen. Naast voorlichting zet ik me ook in voor lotgenotencontact. Mijn voorkeur gaat hierbij uit naar kleinere groepen of één op één contact.

Een tip van Alex: “Als je problemen ondervindt, ga dan praten. Of bewegen, maar sla het niet in je hoofd op. Met sporten (spinning en hardlopen) heb ik veel baat gehad. Daar komt heerlijke, positieve energie bij vrij!”