Even voorstellen: Brigitte Steenbakkers

Even voorstellen: Brigitte Steenbakkers
26 juli, 2021
Noord-Brabant

Wij  introduceren U onze nieuwe NAH-ambassadeur voor de regio Noord-Brabant:

Brigitte Steenbakkers (58 jaar), woont in Uden.

Brigitte is getrouwd met Jos, heeft 2 zonen en 4 kleinkinderen (2 tot 6 jaar). Jos heeft als NAH-getroffene een hele weg afgelegd. Als mantelzorger heeft ze opvang gemist. Als NAH-ambassadeur wilt zij een luisterend oor en (h)erkenning bieden. Dit gaat zij doen door NAH-mantelzorgbijeenkomsten te verzorgen in de regio Oost-Brabant.

In juni 2010 is Jos op het werk van de steiger afgevallen. Zwaar gewond is hij in het ziekenhuis terecht gekomen. Als mantelzorger heeft Brigitte opvang gemist. Heeft gezocht, maar vond geen klankbord voor partners. “Je relatie staat ook onder druk”, vertelt Brigitte. “Wist je dat bijna 80% uit elkaar groeit?”
Jos heeft een intensief revalidatietraject doorlopen bij Tolbrug (onderdeel van het Jeroen Bosch Ziekenhuis – JBZ) waar hij heel goed begeleid is. In 2013 heeft hij nog een intern acceptatietraject doorlopen met een dagbesteding waarna hij naar huis mocht. Nu is hij 3 dagen per week als dagbesteding op een pension/zorgboerderij waar hij van hout allerlei kastjes en interieurspullen maakt.

“De drie dagen dat Jos daar is, werk ik als pedicure vanuit huis. Jos is zelfredzaam. Ik moet wel zorgen dat we dingen plannen om in beweging te komen. Samen fietsen we en gaan we erop uit. Wat voor mij en Jos belangrijk is geweest in die afgelopen jaren is onze liefde voor elkaar maar ook vooral onze humor. Het heeft ervoor gezorgd dat we vastberaden zijn blijven werken aan waar we nu staan. En nog steeds!“

Toen ze de advertentie van Hersenletsel.nl zag, aarzelde ze geen moment. “Ik ben in augustus 2020 gestart met de opleiding tot ambassadeur. Dat was ook best raar, want de eerste bijeenkomst was in een sportkantine maar al snel volgde de rest van de lessen online. Ik ben zo blij dat alles weer terug naar het fysieke gaat”.

Als NAH-ambassadeur geeft Brigitte voorlichting, stelt zich beschikbaar voor belangenbehartiging en uiteraard het lotgenotencontact. Daarmee is ze de eerste mantelzorger als ambassadeur voor de regio Noord-Brabant. En daar is ze best trots op!
“Ik ben coördinator van het lotgenotencontact voor mantelzorgers van NAH-getroffenen. Op 12 augustus starten we om de voorbereidingen door te nemen. Er zal één keer per maand een bijeenkomst zijn in Vorstenbosch. De eerste officiële bijeenkomst zal op 23 september plaatsvinden.
Je vindt bij ons begrip, (h)erkenning en een luisterend oor!”, besluit Brigitte enthousiast.