Even voorstellen: Carin Bruggeman

Even voorstellen: Carin Bruggeman
2 augustus, 2021
Noord-Brabant

Wij introduceren onze nieuwe trainer voor de regio Noord-Brabant:

Carin Bruggeman, woont in Rosmalen en is 62 jaar. Zij is getrouwd en heeft 2 honden.

Carin volgt op dit moment de training “train de trainer” van Hersenletsel.nl en zij is de nieuwe trainer voor Noord-Brabant om de ambassadeurs op te leiden.

Carin werd in 2018 als fietser aangereden door een automobilist. Daarbij viel ze met haar hoofd op de straat. Ze kwam in het ziekenhuis met een zware hersenschudding. Ze wilde weer vooruit, maar hield er wel PTS aan over. Revalideren deed ze op dat moment niet, daar is ze op een later tijdstip zelf achteraan gegaan en gaan regelen.

Op dat moment had ze een eigen praktijk, studeerde ernaast en werkte ze parttime in loondienst. Ze vond alternatief werk, maar dat pakte niet goed uit. Bij de vierde bedrijfsarts werd Carin pas serieus genomen en startte van voor af aan de multidisciplinaire revalidatie. Naar aanleiding van de neuropsychologische screening begon het cognitieve programma. Hierbij kwamen haar knelpunten onder de aandacht.

Wat haar nog steeds erg verbaasd, is dat het ziekenhuis destijds nooit heeft gecommuniceerd dat ze NAH had. Niet naar haar en ook niet naar haar partner. Terwijl achteraf is gebleken dat dat wel in haar dossier stond. “Dat heeft wel consequenties gehad, ja”.

Carin had eind 2020 in een blad een oproep van Hersenletsel.nl gezien voor o.a. trainers. Voor Hersenletsel.nl zal ze de ambassadeurs gaan trainen, om ervoor te zorgen dat de informatie goed overgedragen gaat worden. Daarnaast gaat ze hen begeleiden, aansturen en ondersteunen. Naast trainer zal ze straks ook de ‘Coördinator Ambassadeurs’ zijn voor de regio Noord-Brabant.

Als echte doorpakker zegt ze tenslotte:
“Laat je oren niet teveel naar de medische deskundigen hangen, maar blijf vooral jezelf. Luister goed naar jezelf en handel daarnaar! Weet wat je wilt en wat je kunt. Daarmee kan je dan ook je eigen grenzen bepalen.”