Gezocht: HELDEN!

Gezocht: HELDEN!
26 juli, 2021
Landelijk

Kom ook in beweging voor Hersenletsel.nl. Wandel, fiets, rol, step of beweeg nog anders en help daarmee jezelf en de patiëntenvereniging! Aanmelden kan nog steeds!

De eerste editie van de Onbeperkte Elfstedentocht in 2020 is een groot succes geweest. Hoewel het Corona Virus nog altijd aanwezig is in onze samenleving, gaat de organisatie ervan uit dat van 15 – 19 september 2021 de Onbeperkte Elfstedentocht doorgang gaat vinden.

De inschrijving daarvoor is NU open. Doe ook mee en help zowel jezelf als Hersenletsel.nl!

De tocht is voor iedereen met een beperking, welke dan ook. Mensen met een chronische aandoening leven als een topsporter. Zij leveren elke dag een topprestatie. Zij zijn helden die óók een podiumplek verdienen. 
De Onbeperkte Elfstedentocht biedt iedereen met een beperking de kans om deel te nemen. Niet meer aan de zijlijn staan, maar zelf de uitdaging aangaan. Bepaal jouw eigen doel en geef aan op welke manier jij wilt deelnemen. Of het nu op één dag 100 meter (of minder) is, of ruim 200 kilometer in vijf dagen tijd. Laat jezelf sponsoren voor Hersenletsel.nl en ga de uitdaging aan! Alle deelnemers die voor Hersenletsel.nl meedoen krijgen van de vereniging een prachtig shirt om in mee te doen. Langs de route vinden jullie vrijwilligers van onze hersenletsel.nl regio Noord (Groningen-Drenthe-Friesland).

Niet zelf meedoen, maar toch de vereniging en onze deelnemers steunen? Sponsor dan één of meer van onze deelnemers! Ineke van den Bos bijvoorbeeld: ‘Sporten met hersenletsel is vaak lastig: naast lichamelijke beperkingen hebben mensen met hersenletsel vaak veel last van ernstige vermoeidheid en raken snel overprikkeld, waardoor veel activiteiten afvallen. Fietsen op een driewieler voor extra houvast en ondersteuning kan goed helpen!’ of Ruurdtje Oppedijk: ‘Tijdens de Onbeperkte Elfstedentocht ga ik 2 van de 5 dagen wandelen voor de Patiëntenvereniging Hersenletsel.nl. Zelf heb ik sinds 2013 Niet Aangeboren Hersenletsel en ik zie te vaak dat mensen met een beperking zoals niet aangeboren hersenletsel, te vaak aan de zijlijn blijven staan in onze maatschappij. Onzin! Want wij horen er net zo goed bij, ook als het om bewegen gaat en het meedoen met grote evenementen zoals tijdens deze Onbeperkte Elfstedentocht. Dus sponsor mij tijdens deze 2 dagen wandelen en dan zorgen we er samen voor dat iedereen met een beperking nooit meer aan die verschrikkelijke zijlijn hoeft te staan!’

Programma

Woensdag 15 september:

Start Leeuwarden —> Finish Dokkum, 28 kilometer.

Op deze dag is het mogelijk om de hele etappe af te leggen, maar het is ook mogelijk om in te schrijven voor een afstand van 10 kilometer, 3 kilometer of 500 meter.

Donderdag 16 september:

Start Dokkum —-> Finish Franeker, 46 kilometer.

Op deze dag is het mogelijk om de hele etappe af te leggen, maar het is ook mogelijk om in te schrijven voor een afstand van 23 kilometer (start vanaf camping de Roos Alde Leije), 8 kilometer (start camping/theetuin Slappeterp) of 500 meter.

Vrijdag 17 september:

Start Franeker —-> Finish Workum, 43 kilometer.

Op deze dag is het mogelijk om de hele etappe af te leggen, maar het is ook mogelijk om in te schrijven voor een afstand van 20 kilometer,(start camping Nije Trije Pingjum) 13 (start Bolsward) kilometer, 5 kilometer of 500 meter.

Zaterdag 18 september:

Start Workum —-> Finish Sloten, 43 kilometer.

Op deze dag is het mogelijk om de hele etappe af te leggen, maar het is ook mogelijk om in te schrijven voor een afstand van 24 kilometer, 10 kilometer, 5 kilometer of 500 meter

Zondag 19 september:

Start Sloten —> Finish Leeuwarden, 50 kilometer.

Op deze dag is het mogelijk om de hele etappe af te leggen, maar het is ook mogelijk om een afstand van 28 kilometer (start Sneek), 10 kilometer (start buurtcentrum Weidum), 5 kilometer of 500 meter af te leggen.

We rekenen op u!