Hersenstichting organiseert op 16 september 2023 de 7e Ouder Kind Dag

logo hersenletsel
19 juli, 2023
Gelderland

De Ouder Kind Dag is een jaarlijks terugkerende activiteit van de Edwin van der Sar Foundation, die sinds 2021 is gefuseerd met de Hersenstichting. Beide stichtingen werken al enkele jaren succesvol samen aan diverse projecten om mensen met hersenletsel te helpen. De fusie versterkt de link tussen wetenschappelijk onderzoek en de praktijk. Patiëntenvereniging Hersenletsel.nl onderschrijft deze samenwerking en hun doelstellingen van harte en daarom wordt de Ouder Kind Dag warm door ons aanbevolen.

De Ouder Kind Dag wordt dit jaar voor de zevende keer georganiseerd door de Hersenstichting en vindt plaats in Zeist (bij de KNVB) op zaterdag 16 september 2023. Tot nu toe was Edwin van der Sar ook altijd zelf aanwezig op deze dagen, maar nu hij zelf herstellende is van niet-aangeboren hersenletsel moet hij dit jaar uiteraard overslaan.

De Ouder Kind Dag is een speciale dag voor kinderen van 5 tot en met 16 jaar met een hersenaandoening en hun ouders, broers en zussen. De Hersenstichting heeft de patiëntenvereniging Hersenletsel.nl gevraagd om die dag met een stand aanwezig te zijn. Regio Oost wordt hierbij vertegenwoordigd door onze ambassadeurs Mariska Ruesink en Estelle Notenboom, allebei zelf al op (zeer) jonge leeftijd getroffen door niet-aangeboren hersenletsel.

Voor de kinderen is de Ouder Kind Dag een (inter)actieve dag waarbij een dynamisch en leuk (buiten)programma aangeboden wordt onder professionele begeleiding. Elk kind kan op zijn of haar niveau meedoen en leeftijdsgenootjes ontmoeten.
Voor de ouders wordt een programma ontwikkeld dat bestaat uit workshops, plenaire sessies en ontmoetingen met professionals en lotgenoten. De hele dag door kunnen ouders bij de stand van Hersenletsel.nl informatie inwinnen over de steun die wij kunnen bieden aan het gezin. Dit kan de ouders enorm helpen in het verzorgen van hun kind(eren). Het netwerk uitbreiden, elkaar helpen, in contact komen met andere ouders en er samen een mooie dag van maken staan centraal.

Wie belangstelling heeft om te gaan kan zich aanmelden op www.hersenstichting.nl/ouderkinddag.

23-09-16 Flyer Ouder Kind Dag