Jaarlijkse ALV en uitreiking Piebeth Barents-Westerbeek Award 2022

Jaarlijkse ALV en uitreiking Piebeth Barents-Westerbeek Award 2022
21 mei, 2022
Landelijk

Vandaag, zaterdag 21 mei 2022, vond de jaarlijkse algemene ledenvergadering van Patiëntenvereniging hersenletsel.nl plaats. Een productieve middag met belangrijke thema’s op de agenda. Er is veel besproken en gebrainstormd over toekomstige zaken. Aan het eind van de middag werd ook de Piebeth Barents-Westerbeek Award 2022 uitgereikt.

De Piebeth Barents-Westerbeek Award

Piebeth Barents was een logopediste uit Hellevoetsluit. Voor de Afasie Verenging Nederland organiseerde ze jarenlang activiteiten voor mensen met afasie in en rond haar woonplaats. Haar inloophuis voor mensen met afasie, de zogenoemde Come-in, was in de wijde omgeving bekend. Piebeth was een groot voorstandster van het belonen van mooie initiatieven en gedreven vrijwilligers. Vooral omdat daardoor ook de mantelzorgers ontlast werden. Zij was zelf zo’n actieve vrijwilligster en ze realiseerde zich terdege hoe belangrijk vrijwilligers binnen een vereniging zijn.

Om haar te eren en om bijzondere mensen en initiatieven binnen Hersenletsel.nl de erkenning te geven die zij verdienen, wordt nu jaarlijks de Piebeth Barents-Westerbeek award uitgereikt. De initiatiefnemer krijgt een mooi kunstwerk aangeboden. Daarnaast krijgt de betreffende regio een bedrag van € 1.000,- om het initiatief verder uit te rollen.

Hersenkronkels

Vanmiddag ontving Paul Raterman, initiatiefnemer van het project Hersenkronkels, de Piebeth Barents-Westerbeek award. Regio Zuid-Holland ontvangt hiermee een bedrag van € 1.000,- om het initiatief Hersenkronkels verder uit te rollen.

Theater over niet aangeboren hersenletsel, door mensen met niet aangeboren hersenletsel, dat is het project Hersenkronkels. Doel van het project is de kijk van de buitenwereld op NAH veranderen, door middel van theater. Daarnaast brengt het project mensen met NAH samen, kunnen zij hun verhaal delen en vooral samen plezier maken. 

“Gezellig, leuk. We maken plezier en leren veel over elkaar en theater maken. Ik voel me sinds lange tijd weer ergens echt bij horen. Door het spelen kun je, jezelf en je problemen even vergeten. Je mag je verhaal delen zonder dat iemand daar een oordeel over heeft.” – Deelnemers Hersenkronkels

Wij feliciteren Paul Raterman met deze mooie award en danken alle aanwezigen voor hun komst naar de algemene ledenvergadering.